Egyéb kategória

A hatékony nyelvtanulás 5 titka

Lassan már kikerülhetetlen az, hogy a sikerhez nyelvet is tanuljunk – egy-két idegen nyelv ismerete akkora előnyt jelenthet a többi munkavállalóval szemben, ami gyakorlatilag behozhatatlan. És egyébként is, ma már alapkövetelménynek számít sok helyen az is, hogy az angolt legalább alapszinten beszéljük. Az angoltanulásnál, de a többi nyelv elsajátításánál is aranyat érhet ez az öt tipp, amelyek segítségével könnyebben, gyorsabban és tartósabban tudunk megismerkedni az új nyelv szabályaival!

vous - 2018.04.24.
A hatékony nyelvtanulás 5 titka

1. Olyan környezetbe helyezzük magunkat, ahol muszáj fejlődnünk

Általános és középiskolában talán még örültünk neki, ha a gyengébbik csoportba rakott be minket a tanár, és nem kellett annyit tanulnunk, mint a többieknek – de ha igazán el akarunk sajátítani egy nyelvet, akkor ez nem a legjobb megoldás. Olyan környezetet kell keresnünk, amely stimulál minket, és arra késztet, hogy minél többet használjuk az adott nyelvet, és minél több információ elsajátítására legyünk ösztönözve. Hogy ez mit jelent?

Azt, hogy ha kicsit lustább típusok vagyunk, ne otthon kezdjünk neki a nyelvtanulásnak, hanem egy tanfolyamon, és abból se a leglassabbat és legkényelmesebbet válasszuk.

Forrás:
depositphotos

2. Ne a pontosságra koncentráljunk

Ez furcsán hangozhat, de talán a nyelvtanulás egyik legfontosabb szabálya: ne görcsöljünk azon, hogy mindent száz százalékos pontossággal tudjunk, inkább koncentráljunk arra, hogy minél többet és minél folyékonyabban tudjunk beszélni és írni. Minket sem zavar, ha valaki, akinek a magyar a második nyelve, néhány nyelvtani hibát vét, és rosszul ragozza a szavakat, az viszont igen, ha órákon keresztül keresi a megfelelő szavakat. Az apróbb hibák teljesen elfogadhatóak, és senki nem fog minket megkövezni értük. Az, ha fennakadunk rajta, csak a mi fejlődésünket hátráltatja, ráadásul teljesen feleslegesen.

A cikk itt még nem ért véget, a további tippekért kattinsatok IDE

Ajánlott cikkek