Otthon

Kiderült: ez a legkevésbé kedvelt házimunka

A folyamatos technológiai fejlődés az elmúlt évtizedekben az élet számos területére begyűrűzött, jelentősen megkönnyítve a hétköznapok során felmerülő kihívások és nehézségek leküzdését. Bizonyos házimunkák esetén azonban még mindig hajlamosak vagyunk körülményesebb módszerekhez folyamodni ahelyett, hogy a legújabb technológiákat alkalmaznánk. 

vous - 2018.04.17.
Kiderült: ez a legkevésbé kedvelt házimunka

Melyek a legkevésbé kedvelt házimunkák?

Elkészült a P&G legfrissebb online fogyasztói felmérése a házimunkák elvégzésének szokásairól és kedveltségéről. A felmérés alapján egyértelműen a vasalás áll a dobogó felső fokán a leggyűlöltebb házimunkák rangsorában (38%).

A következő helyen a konyha takarítása áll (35%), mint a második leginkább időigényes és legtöbb lépésből álló házimunka. A ruhamosás a megkérdezettek többsége szerint jóval egyszerűbb feladat (89%), két válaszadóból közel egy (46%) szerint azonban kifejezetten unalmas és időrabló tevékenység, amit háromból egy ember nemes egyszerűséggel utál elvégezni.

fürdőszoba zuhanyzó takarítás

Netes legenda vagy valóság? Kipróbáltuk a filléres házi praktikákat a fürdőszoba kitakarításához

Meg merjük kockáztatni, hogy kevés olyan női vagy életmóddal foglalkozó portált találni, akik nem szóltak még takarítási alternatívákról, ilyen-olyan jól hangzó házi praktikákról. Ám egy dolog beszélni róluk, és más ki is próbálni őket. Reméljük, minket ismertek már annyira, hogy tudjátok, szeretünk kísérletezni, és kipróbálni azt, amiről írunk. Így fordulhatott elő, hogy kipucoltuk a fürdőkádat netről szedett receptek alapján.

Az eredményt itt találjátok!

Új technológia 

A technológiai újítások élharcosaként az Ariel a kényelmes és praktikus mosási megoldások mellett megalkotta azt a  3 az 1-ben mosókapszulát, ami maximális hatékonyságot nyújt, miközben a használóktól csupán minimális erőfeszítést igényel.

„A mosás önmagában nem hosszadalmas folyamat, mégis rengeteg időt vesz el a mindennapokból, hiszen viszonylag gyakori tevékenységről van szó. Szeretnénk, ha fogyasztóinknak minimális időbe és erőfeszítésébe kerülne a házimunka elvégzése, miközben maximális hatékonyságot kapnak.

Az idő, amit nyerünk, a házimunkánál fontosabb dolgokkal is eltölthető

– állítja Malgorzata Mejer, a P&G közép-európai szóvivője.

mosógép mosás

Egy másik alternatíva: Egy mosószer, ami biztos nem okoz kellemetlen kiütéseket

Be kell vallanom, súlyos öblítőfüggő vagyok, nem tehetek róla, anyukám által mosott, illatban fürdő ruhákon nőttem fel, és erről az élményről nem tudok lemondani. Mégis volt időszak az életemben, mikor mellőztem, helyette jött a mosódió és az illóolajos öblítő.

Ajánlott cikkek