Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz

Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban:
vous - 2023.05.22.
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
 • Rendrakó kefe: ez egy speciális kefe, amelyet a porszívóra lehet csatlakoztatni, és segít a szőnyegek, kárpitok és textíliák mélyebb tisztításában. A rendrakó kefe segítségével könnyebben fel tudsz szedni hajszálakat, állatszőrt vagy koszt a szövetekből. Valószínűleg ilyet a porszívó doboza tartalmazni fog.
 • Csatlakoztatható résszívó: ez egy keskenyebb, hosszabbított rész, amelyet a porszívóra lehet csatlakoztatni. Ideális nehezen elérhető helyeken, mint például a radiátorok mögött, a bútorok részeiben vagy az autóban.

 

Forrás: alza.hu

 • Fugatisztító kefe: ez a kiegészítő speciális kefe, amelyet a csempe- vagy laminált padló fugáinak tisztításához használhatsz. Segít a kosz és a piszok könnyebb eltávolításában a fuga vonalakból.
 • Párnatisztító kefe: ez a puha kefe alkalmas a párnák, matracok és bútorok tisztítására. Segít a por, allergének és szennyeződések eltávolításában a puhább felületekről.
 • Lefújó fej: lehetővé teszi, hogy a porszívóból levegőt fújjon ki. Használható például a billentyűzetek, számítógépek vagy elektronikai eszközök tisztítására, ahol a port vagy a szennyeződéseket könnyen ki lehet fújni.
 • Kemény padlóhoz való kefe: ha kemény padlófelületeket takarítasz, mint például csempét vagy fa parkettát, egy speciális kefe hasznos lehet. Ez a kefe kíméletesen tisztítja a kemény padlókat, miközben megakadályozza a karcolásokat vagy károsodásokat.
 • Felmosórongy felmosó porszívóhoz: az álló porszívók ezen típusa az egyik leguniverzálisabb takarítógép. Egyszerre porszívóz és gőzzel tisztítja a padlót. Gyakori használat során jó, ha van tartalék felmosórongyod, így míg az egyik szárad a másikkal takaríthatsz
 • Porszívó illatosító: ez egy új találmánynak számít, nagyon egyszerűen működik, az illatosítót a tartályba vagy porzsákba kell helyezni és takarítás közben kellemes illat fogja bejárni az lakást.

  Forrás: alza.hu

Ezek csak néhány példa a porszívó kiegészítőkre, és a választék nagy lehet. Az igényeidhez és a takarítási feladatokhoz igazodva választhatod ki a legmegfelelőbb kiegészítőket a porszívódhoz.

Porzsákos porszívó kiegészítők

A fentiek univerzális kiegészítőknek számítanak, de a porzsákos porszívók esetében a használat során további (nem ritkán elég költséges) tartozékokkal kell még számolnod. Porzsákos porszívókhoz szükséged lesz a megfelelő működéshez és takarításhoz az alábbiakra:

 • Porzsák – a porzsák alapvető tartozék a porzsákos porszívókhoz. A porzsák a szennyeződéseket gyűjti össze, amiket a porszívó beszív. Fontos, hogy megfelelő méretű és típusú porzsákot válassz a porszívódhoz. A porzsáknak rendszeresen cserélni kell, amikor már megtelt.

Forrás: alza.hu

 • Porzsák tartó – néhány porzsákos porszívóhoz tartozik porzsák tartó, amely rögzíti a porzsákot a helyén, és megakadályozza, hogy kiessen vagy elmozduljon a porszívó használata közben. A porzsák tartó biztosítja, hogy a porzsák helyén maradjon, és lehetővé teszi a könnyebb porzsákcserét.

 

 • Szűrők: a porzsákos porszívók általában rendelkeznek különböző típusú szűrőkkel is. A szűrők a levegőt tisztítják meg a porszívó használata közben, és megakadályozzák a por vagy allergének visszakerülését a levegőbe. A szűrők rendszeres tisztítást vagy cserét igényelhetnek a hatékony működés érdekében.

 

 • Csatlakozók és kefék – a porzsákos porszívókhoz gyakran járnak különféle csatlakozók és kefék, amelyek különböző feladatokhoz használhatók. Ezekkel már foglalkoztunk a cikk első felében. Például, lehet egy kis kefe a bútorok vagy függönyök tisztításához, vagy egy résszívó a nehezen elérhető helyeken való takarításhoz. Az ilyen kiegészítők segítenek a porszívó alkalmazkodásában különböző felületekhez és takarítási feladatokhoz.

Fontos, hogy az adott porszívóhoz megfelelő típusú és méretű porzsákot válassz, és rendszeresen cseréld ki, valamint tartsd karban a szűrőket. A porszívó kiegészítők pedig segítenek a takarítás különböző feladatainak hatékonyabb elvégzésében. Mindig kövesd a porszívó gyártójának ajánlásait és utasításait a tartozékok használatával kapcsolatban.

Porzsákos porszívó vásárlásakor vedd figyelembe a szűrők és porzsákok árát. Sok esetben az olcsó porszívó is idővel nagyon drágává tud válni, ha limitált a hozzá való porzsák- és szűrőkínálat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.