A pita után új laposkenyér hódít, a jóval nagyobb és vékonyabb tortilla, ami apránként belopja magát a hazai street food kínálatba és remélhetően minél többek konyhájába is. Nagyon praktikus, sokféle módon variálható és villámgyors, egyszerű fogásokhoz is ideális, mint amilyen ez a csirkés-zöldséges wrap.
Szerencsére egyre több helyen és többféle változatban kapható már tortillalap, ami nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, ha valami gyors és egyszerű, de egészséges fogásra vágyunk. Választhatunk búzalisztes és kukoricás, natúr, fokhagymás vagy sajtos változatokat, de létezik teljes kiőrlésű liszttel készülő is.
A praktikus, visszazárható csomagolásnak köszönhetően sokáig eltartható, nem szárad ki, és száraz, forró serpenyőben fél perc alatt felfrissíthető.
A tortillalap persze csak a hordozó, a lényeg, hogy mit teszünk bele, és hát gyakorlatilag bármivel megtölthető, de akkor igazán jó, ha a szaftosra sült hús mellé jó sok ropogós friss zöldség és nem kevés szósz is kerül.
Otthon is lehettek Mexikóban – már csak a hangulatot kell hozzá megteremtenetek
Ha unjátok már a hideget, és hogy ennek köszönhetően folyton a négy fal között élitek a mindennapokat, így már az otthonotok látványa is a fületeken jön ki, ha beleuntatok a benneteket körülvevő szürkeségbe, kalandozzatok el velünk egy picit Mexikóba! Ha huzamosabb ideig is elidőznétek ebben a világban, és szeretnétek ilyen hangulatban élni tovább mindennapjaitokat, segítek, hogyan csempészhetitek be mindezt az otthonotokba.
Most csirkés változat készült mézes-csilis ízesítéssel, a falatokra vágott hús serpenyőben pár perc alatt megsül, omlós és fűszeres, a sok friss zöldséggel és a joghurtos szósszal pedig nemcsak gyors és isteni, de még egészséges is.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!