Otthon

Egy vagány street food otthon: tortilla wrap csirkével, édes csiliszósszal

A pita után új laposkenyér hódít, a jóval nagyobb és vékonyabb tortilla, ami apránként belopja magát a hazai street food kínálatba és remélhetően minél többek konyhájába is. Nagyon praktikus, sokféle módon variálható és villámgyors, egyszerű fogásokhoz is ideális, mint amilyen ez a csirkés-zöldséges wrap.

vous - 2018.03.30.
Egy vagány street food otthon: tortilla wrap csirkével, édes csiliszósszal

Szerencsére egyre több helyen és többféle változatban kapható már tortillalap, ami nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, ha valami gyors és egyszerű, de egészséges fogásra vágyunk. Választhatunk búzalisztes és kukoricás, natúr, fokhagymás vagy sajtos változatokat, de létezik teljes kiőrlésű liszttel készülő is.

A praktikus, visszazárható csomagolásnak köszönhetően sokáig eltartható, nem szárad ki, és száraz, forró serpenyőben fél perc alatt felfrissíthető.

A tortillalap persze csak a hordozó, a lényeg, hogy mit teszünk bele, és hát gyakorlatilag bármivel megtölthető, de akkor igazán jó, ha a szaftosra sült hús mellé jó sok ropogós friss zöldség és nem kevés szósz is kerül.

mexikó

Otthon is lehettek Mexikóban – már csak a hangulatot kell hozzá megteremtenetek

Ha unjátok már a hideget, és hogy ennek köszönhetően folyton a négy fal között élitek a mindennapokat, így már az otthonotok látványa is a fületeken jön ki, ha beleuntatok a benneteket körülvevő szürkeségbe, kalandozzatok el velünk egy picit Mexikóba! Ha huzamosabb ideig is elidőznétek ebben a világban, és szeretnétek ilyen hangulatban élni tovább mindennapjaitokat, segítek, hogyan csempészhetitek be mindezt az otthonotokba.

Most csirkés változat készült mézes-csilis ízesítéssel, a falatokra vágott hús serpenyőben pár perc alatt megsül, omlós és fűszeres, a sok friss zöldséggel és a joghurtos szósszal pedig nemcsak gyors és isteni, de még egészséges is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.