Egyéb kategória

Viszlát, puffadás! 5 étel, ami segítségetekre lehet

Nem kell ételallergiásnak lennünk ahhoz, hogy gyomorpuffadást éljünk át – rengetegen szenvednek a kellemetlen tüneteitől még akkor is, ha egyébként jól kajálnak. Mindenki emésztése másra érzékeny, sőt, attól is puffadhatunk, ha egyszerűen habzsolunk, vagy éppen nem fogadja be a gyomrunk olyan jól az ételt, amit megettünk. Ilyenkor nem érdemes rögtön a gyógyszer után nyúlnotok – egyétek és igyátok inkább ezeket, hogy természetes módon visszaállítsátok a gyomrotok egészségét!

vous - 2018.04.01.
Viszlát, puffadás! 5 étel, ami segítségetekre lehet

Citromos víz

A citromos vizet mostanában mindenre ajánlják, a szép bőrtől elkezdve az anyagcsere beindításáig. Nem véletlen: az emésztést is tök jól rendbe teszi, tele van C-vitaminnal, és hidratál, ami puffadás esetén külön ajánlott.

Paradicsom

A paradicsomban rengeteg likopin nevű antioxidáns található, amely segít a gyomrunk megnyugtatásában. Ilyen célból a legjobb, ha a nyers gyümölcsöt fogyasztjátok, és nem paradicsompürét vagy paradicsomlevet isztok.

Forrás:
Vous

Cayenne-i bors

Elég furcsán hangozhat, hogy csípős alapanyagot ajánlgatunk a puffadáshoz, de a cayenne-i bors hatására a szervezetünk több emésztőenzimet termel, ami segít a puffadás legyűrésében.

Spárga

A spárga felpörgeti a kiválasztórendszerünket, és gyakrabban kell majd tőle pisilnetek, mint egyébként – de ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy gyorsabban ürüljenek ki a szervezetetekből a puffadást okozó káros anyagok.

Áfonyalé

Ez a csodalé nemcsak a nemi fertőzések ellen véd, hanem a puffadást is kezelhetitek vele, pontosan azért, amiért a spárga is hatásos lehet: vizelethajtó hatású, így kimossa a mérgeket a szervezetetekből. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.