Egyéb kategória

Viszlát, puffadás! 5 étel, ami segítségetekre lehet

Nem kell ételallergiásnak lennünk ahhoz, hogy gyomorpuffadást éljünk át – rengetegen szenvednek a kellemetlen tüneteitől még akkor is, ha egyébként jól kajálnak. Mindenki emésztése másra érzékeny, sőt, attól is puffadhatunk, ha egyszerűen habzsolunk, vagy éppen nem fogadja be a gyomrunk olyan jól az ételt, amit megettünk. Ilyenkor nem érdemes rögtön a gyógyszer után nyúlnotok – egyétek és igyátok inkább ezeket, hogy természetes módon visszaállítsátok a gyomrotok egészségét!

vous - 2018.04.01.
Viszlát, puffadás! 5 étel, ami segítségetekre lehet

Citromos víz

A citromos vizet mostanában mindenre ajánlják, a szép bőrtől elkezdve az anyagcsere beindításáig. Nem véletlen: az emésztést is tök jól rendbe teszi, tele van C-vitaminnal, és hidratál, ami puffadás esetén külön ajánlott.

Paradicsom

A paradicsomban rengeteg likopin nevű antioxidáns található, amely segít a gyomrunk megnyugtatásában. Ilyen célból a legjobb, ha a nyers gyümölcsöt fogyasztjátok, és nem paradicsompürét vagy paradicsomlevet isztok.

Forrás:
Vous

Cayenne-i bors

Elég furcsán hangozhat, hogy csípős alapanyagot ajánlgatunk a puffadáshoz, de a cayenne-i bors hatására a szervezetünk több emésztőenzimet termel, ami segít a puffadás legyűrésében.

Spárga

A spárga felpörgeti a kiválasztórendszerünket, és gyakrabban kell majd tőle pisilnetek, mint egyébként – de ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy gyorsabban ürüljenek ki a szervezetetekből a puffadást okozó káros anyagok.

Áfonyalé

Ez a csodalé nemcsak a nemi fertőzések ellen véd, hanem a puffadást is kezelhetitek vele, pontosan azért, amiért a spárga is hatásos lehet: vizelethajtó hatású, így kimossa a mérgeket a szervezetetekből. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.