Egyéb kategória

Egy tárlat, ami után felhívjátok a nőgyógyászotokat – A BODY Kiállítás megnyitóján jártunk

Egy igazán különleges élményben volt részünk szerda délelőtt. A szerkesztőség a BODY Kiállítás megnyitóján járt, aminek bejárása után csak annyit tudtunk mondani, hogy „Hűűű”, valamint észbe kaptunk, milyen szűrővizsgálatra kellene elmennünk! A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal. Mutatunk egy kis ízelítőt a BODY Kiállításról, amit február 15-étől ti is megnézhettek!

vous - 2018.02.14.
Egy tárlat, ami után felhívjátok a nőgyógyászotokat – A BODY Kiállítás megnyitóján jártunk

A BODY Kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés.

A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy épp pihenés közben.

A VOUS érdeklődését leginkább az emberi magzat fejlődését bemutató tárlat keltette fel. A Magyarok a világ orvostudományában részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg.

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll.

Forrás:
BODY Kiállítás

A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segíthetnek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit. 

A preparátumokat egy különleges, az orvostudományban használt technika, a plasztináció segítségével tartósították.

A kiállításon bemutatott maradványok eredetiek és olyan emberektől származnak, akik rendelkeztek arról, hogy haláluk után a testüket majd a tudományos célokra használhatják.

Forrás:
BODY Kiállítás

Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, a Magyar Vöröskereszt jóvoltából lehetőség nyílik az újraélesztés tudásának elsajátítására, iskolai csoportoknak pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket. A szervezők a helyszínen havi rendszerességgel szerveznek véradást. 

A BODY Kiállítás 2018 június végéig tart nyitva a KOMPLEX-ben (1061 Budapest, Király utca 26.)

Ajánlott cikkek