Egyéb kategória

„Zig a zig ahhh!” – Fűszeres, gyömbéres csirke sok zöldséggel, wokban

Gyömbéres, csilis, szójaszószos, csupa zöldséges fogás, ami egyeten edényben – wokban vagy serpenyőben – készül, alakbarát, a húsfalatkák pedig finom szaftosra sülnek benne. Köret nélkül is tökéletes, de persze kiadósabbá tehető egy kis párolt rizzsel...

vous - 2018.01.21.
„Zig a zig ahhh!” – Fűszeres, gyömbéres csirke sok zöldséggel, wokban

Nagyon szeretjük az egyedényes fogásokat, és nemcsak azért, mert nem kell utánuk sokat mosogatni – na jó, persze ez is a javukra írható –, hanem azért is, mert általában gyors és ízletes fogások, hiszen minden egyben sül-fő, az ételben marad az alapanyagok minden zamata. Az ázsiai konyhák különösen jók ebben a műfajban, egyetlen wokban csodákat képesek készíteni, mindenféle fűszeres ízvilággal.

spice girls együttes

Victoria Beckham mikrofonját rendszeresen kikapcsolták: 18 meglepő tény a Spice Girlsről 

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese – írhatnám, hogy minden ember be tudja azonosítani őket, de sajnos nem így van! (Ne is kérdezzétek!) De ti bizonyára kedveltétek a lánybandát, ezért is kattintottatok most ide. Hoztunk is 18 érdekes tényt a Spice Girlsről.

Ha nincs nagy gyakorlatunk, akkor érdemes az alapanyagokat külön-külön pár perc alatt előpirítani, majd együtt is még egy kicsit sütni-párolni. Ennek a technikának nagy előnye, hogy rövidebb idő alatt elkészül, jobban megőrzik a zöldségek a színüket és roppanós állagukat, nem mellesleg tápértéküket és vitamintartalmukat.

Viszont fontos, hogy mindent gondosan előkészítsünk, nagyjából egyformán apróra vágjunk – mert nagyon gyors a főzési folyamat, közben már nincs idő ezekkel foglalkozni.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.