Egyéb kategória

„Tényleg olyan gáz, hogy idén nem megyek sehova szilveszterkor?”

Mindenki úgy várja az óév utolsó napját, mint a Messiást. De tegyétek a szívetekre a kezeteket: tényleg élvezitek a szilveszteri bulikat, vagy csak azért mentek minden évben, hogy ne nézzenek rátok ferde szemmel, hogy otthon ültök helyette? Én az utóbbi kategóriához tartozom...

vous - 2017.12.31.
„Tényleg olyan gáz, hogy idén nem megyek sehova szilveszterkor?”

Évek óta értetlenül állok az év utolsó napját övező hihetetlen lelkesedés körül: úgy érzem, mindenkit elkapott a szilveszterláz, csak én maradtam ki ebből… Most azonban eljutottam odáig, hogy elég volt, feladom: akár ciki, akár nem, idén tuti, hogy nem megyek sehova!

Méghozzá azért, mert szerintem a szilveszter sz*r.

Erőltetett jókedv? Kösz, nem!

Minden évben úgy vágunk neki ennek az estének, hogy életünk bulija lesz, hogy mindenképp jól kell magunkat érezni… De elárulok egy titkot: minden egyes bulim jobban sikerült eddigi életem során, mint a szilveszter estiek. Mert ha belegondoltok, nem hülyeség, hogy csak azért megyünk valahova, mert mindenki más is azt csinálja? És inkább nyomorgunk egy random bulihelyen, a többi fiatal társaságában, buzgón élvezve az egészet, minthogy felvállalnánk, hogy idén inkább otthon maradunk egy üveg pezsgő társaságában.

„Legjobb” haverok

A koccintások és a rengeteg BUÉK! között sokan mintha elfelejtenék, hogy életünkben kb. egy szót alig váltottunk, és ez lehet, hogy nem véletlen. De ilyenkor mindenki barátságos és jó fej, mintha csak be akarná pótolni az eddig elmulasztott alkalmakat. Csak azt nem értem, az év többi napján miért nem tart ki ez a lendület. Vagy a másik véglet, amikor teljesen ismeretlenek jönnek oda, hogy megölelgessenek…

Idegsítő szokások

A lakásban örökké megmaradó konfetti, az utcákon vállalhatatlanul viselkedő emberek és a visszaszámolással egybekötött ölelkezés pontban éjfélkor. Ja, és akkor a fogadalmakról még nem is beszéltünk… Nincs rá jobb szó, egyszerűen csak frusztráló az egész! Mert oké, ha már mindenképp bulizni akarunk, akkor legyen, de nem lehetne az idegesítő körítés nélkül? Higgyétek el nekem, úgy sokkal, de sokkal élvezetesebb lenne.

Mit ünneplünk tulajdonképpen?

Sosem értettem, hogy miért érzi úgy bárki is, hogy meg kell ünnepelnie azt, hogy eltelt egy újabb év. Hahó, öregebb lettél, valószínűleg már első nap megszegted a fogadalmaidat: akkor elárulná valaki, mégis mi olyan jó ebben? Persze én is egyetértek azzal, hogy tök jó, hogy itt az újév meg minden, de kinek jó az, ha hatalmas másnapossággal indítja az évet?

Persze ezzel nem azt mondom, hogy mindenképp nekem van igazam, és soha senki ne bulizzon egy jót szilveszterkor, hiszen miért ne? Mindenki úgy tölti az óév utolsó napját, ahogyan csak szeretné… Csupán úgy látom, hogy lehet, nem ártana kicsit kevesebb felhajtást csapni ennek az egésznek.

Ajánlott cikkek