Egyéb kategória

Beszélgetős, borozós baráti bulihoz: egyszerű és finom falatkák és finger foodok

Lehet vendégváró, de egy egész estés beszélgetős, borozós bulit is elvisz a hátán a zseniális finger food, ha többfélét készítünk belőle, sőt szilveszterre is ideális. Nem kellenek evőeszközök, se tányér, csupán néhány szalvéta, ráadásul színes, sokféle, mókás, ha csak falatkákkal készülünk – mutatunk néhány szuper és egyszerű ötletet!

vous - 2016.12.28.
Beszélgetős, borozós baráti bulihoz: egyszerű és finom falatkák és finger foodok

Vannak, akik egy nagyobb adag egytálétellel készülnek egy barátokkal töltött estére, de ilyenkor felmerül, hogy nem mindenki eszik mindent, jól sikerül-e az étel, mindenki szereti-e… Sokkal izgalmasabb sok pici falattal készülni, olyan kencékkel és mártogatósokkal, amlyek színben és ízben, hangulatban különböznek, így mindenki talál kedvére valót. 

A finger food vagy falatka olyan étel, amihez nem kell evőeszköz és tányér, csupán két ujj és egy szalvéta.

Egy harapásnyi finomság, amit akár előre elkészítünk, vagy amit bárki egy mozdulattal összeállíthat magának. Nagyon izgalmas és különleges összeállításokat készíthetünk, a klasszikusoktól az extrémebb változatokig minden belefér, hiszen csak falatokról van szó.

Attól pedig senki ne ijedjen meg, hogy többfélét kell készíteni, hiszen ezek gyorsan és könnyen összeállítható finomságok, és még úgy is meghirdethetjük a mókát, hogy mindenki hozzon valamit, hogy minél sokfélébb legyen, így sokat tudunk kóstolgatni!

Forrás:
Depositphotos

Mártogatósok és kencék

Végy egy nagy pohár tejfölt, némi fűszert és sok zöldséget, és máris mehet a mártogatósok gyártása. A nyersen ehető zöldségeket – kígyóuborkát, kaliforniai paprikát, sárgarépát, angolzellert, de akár céklát és sütőtököt is – vékony hasábokra, rudakra vágjuk, ezzel kész is az egészséges, mártogatásra váró alap, de emellett grissini, ropi, sós keksz vagy tortillacsipsz is ideális a mártogatáshoz.

Maga a mártogatós bizonyítottan a legsikeresebb fokhagymásan, ez tűnik el leggyorsabban,

de bármilyen zöldfűszerrel ízesíthetjük a tejfölt: kis kaprival, aprított aszalt paradicsommal, pirospaprikával, római köménnyel, mézzel és mustárral, pesztóval, kecskesajttal vagy reszelt füstölt sajttal… 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Fingerfood falatka parti

Forrás: Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.