Egyéb kategória

Ha már unalmas a muffin és a croissant: készítsetek cruffint!

A cruffin egy fantasztikus találmány, valójában a croissant és a muffin legjobb tulajdonságait ötvözi: leveles, réteges, vajas, de nem kell hajtogatni, elkészítése egyáltalán nem macerás, muffinformában sül, maga a sütemény pedig isteni finom és nagyon mutatós.

vous - 2017.12.13.
Ha már unalmas a muffin és a croissant: készítsetek cruffint!

Egy igazán jó vajas croissant készítése hosszú órákat vesz igénybe, többször kell hajtogatni, pihentetni, hogy kellően leveles és omlós legyen a végeredmény, így otthon nem is nagyon áll neki senki. A cruffin forradalmian más technikával készül, mégis ugyanolyan réteges és leveles, foszlós, belül puha és illatos, kívül roppanós, isteni finom.

A lényege, hogy hajtogatás helyett egyszerűen fel kell csavarni a vajjal megkent, kinyújtott tésztát,

majd félbevágni úgy, hogy a rétegek hosszában látszódjanak, majd ismét feltekerni, így ezer kis réteg képződik.

tészta

Isteni, de könnyű elrontani – Tippek a tökéletes kelt tészta elkészítéséhez

A kelt tésztától a legtöbben tartanak, mert ugyan isteni finom, sok helyen el lehet rontani. És ha nem kellően könnyű és levegős, ha túl száraz vagy összeesik, az bizony kudarc. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni, akár fonott kalácsot, akár omlós pogácsát, vagy más kelt tésztát készítünk.

Ha először készítjük, mindenképpen érdemes natúr és jó minőségű, kimondottan lágy vajjal készíteni, de a későbbiekben a vaj kikeverhető vaníliás cukorral vagy fahéjjal, gyömbérrel vagy kardamommal, így fűszeresebb változatokat is készíthetünk.

A pihentetést ne spóroljuk el, mert ez a siker egyik záloga, sütés előtt langyos helyen másodszor is kelesszük meg, ha pedig reggelinek szeretnénk, akkor a muffinformába pakolt nyers cruffinokat tegyük a hűtőbe, ahol másnap reggelre szép lassan megkelnek majd, így reggel már csak sütni kell.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek