Egyéb kategória

A legcsinosabb ivókulacsok, amelyekkel leválthatjátok a gonosz műanyagpalackokat

Néhány napja elhagytam a széthasznált, folyamatosan csapvízzel újratöltött műanyagflakonomat, azóta nem vett rá a lélek, hogy újat vegyek. Szinte az egész bolygót megmérgezi a műanyag, nem szeretnék én is hozzátenni ehhez. Olyan palackot vagy üveget keresek, amelyiket akát évekig cipelhetem magammal, mindig újratölthetem csapvízzel (ahol csak lehet), és nem mellesleg jól is néz ki.

vous - 2017.11.18.
A legcsinosabb ivókulacsok, amelyekkel leválthatjátok a gonosz műanyagpalackokat

A műanyagszennyezésről és az utóbbi időben a mikroműanyagszennyezésről is sokat írtunk itt a VOUS-n. Bár soha nem lesz olyan erőnk, mint David Attenborough-nak, hogy több generáció figyelmét is felhívjuk arra, nagyon nagy a baj a műanyagtermelés, a műanyagszemét miatt.

Pusztul a bolygó, ma már a túlélésért küzdünk.

A hétköznapokon nehéz, nem is lehet, de nem is kell magunkat minden pillanatban erre figyelmeztetni. A tudatosság viszont azt jelenti, hogy amikor csak tudunk (lehetőleg minél többször) teszünk valamit azért, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, ne terheljük feleslegesen a környezetet, ne vásároljunk feleslegesen egyszerhasználatos tárgyakat.

Műanyagpalackos ásványvíz helyett vásároljatok egy kulacsot, amit akár évekig használhattok. Érdemes ilyenkor átgondolni, hol és mivel közlekedtek, mert nem mindegy, mennyi extra súlyt cipeltek magatokkal, vagy oda tudtok-e figyelni egy üvegkulacsra. A Refill kezdeményezésnek köszönhetően Magyarországon ma már több olyan vendéglátóipari egység működik, ahol vízzel újratöltik a kiürült kulacsainkat.

Lelőhelyek: 1. zoldbazar.hu, 2. termoszbolt.hu, 3. tisztaviz-uzlethaz.hu, 4. cropp.com, 5. gorjuss-shop.hu

Lelőhelyek: 1. zoldbazar.hu, 2. termoszbolt.hu, 3. tisztaviz-uzlethaz.hu, 4. cropp.com, 5. gorjuss-shop.hu
Forrás:
Vous

Equa BPA-mentes műanyag kulacs (600 ml), Contingo vizes palack (750 ml), Equa üvegkulacs filc borítással (550 ml), Gorjuss kulacs (500 ml), Cropp kulacs

kump edina

Kump Edina: „A hulladékmentes életmód nem arról szól, hogy innentől kezdve csak ez az életed”

Kicsit feszengek, mert nagyon meleg van, és elfelejtettem megtölteni a vizespalackomat. Harminc fok van, tűz a nap, szomjas vagyok. Vegyek egy palackos vizet? Mit tenne most Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, aki a hulladékmentes életmód mellett kampányol évek óta? Szerencsém van, mert épp vele találkozom, hogy erre, és sok minden másra is válaszoljon. A hulladékmentességre való törekvés ugyanis fejben dől el, de gyakorlat nélkül sajnos keveset ér. Olvassátok tovább a cikket ide kattintva.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.