Egyéb kategória

„Megdöntöttem a lánykérés után leggyorsabban megvásárolt esküvői ruha rekordját” – #esküvőmásképp

Új sorozatomban olyan inspiráló nagy napokat mutatok be nektek, amelyek egytől egyig vagányak, szokatlanok, különlegesek, bevállalósak. „A férjem családjáé a Fácánkerti szeszgyár Tolna megyében. Néhány évvel ezelőtt az apósom szülinapi buliját tartottuk ott, ami annyira jól sikerült, hogy elhatároztuk, ha egyszer összeházasodunk, azt hasonlóan szeretnénk ünnepelni” – mesélte Vighné Boóc Judit, akivel már beszélgettünk itt a VOUS-n. Igaz, kicsit más témában, mint korábban.

vous - 2017.10.29.
„Megdöntöttem a lánykérés után leggyorsabban megvásárolt esküvői ruha rekordját” – #esküvőmásképp

Jucival ugyanis legutóbb a Felelős Gasztrohős munkája kapcsán beszélgettünk arról, miért érdemes a hazai „superfoodokat” vásárolni a narancs és mandarin helyett télen. Ha pedig mégis ragaszkodunk a narancshoz, akkor érdemes bionarancsot választani. Szó esett arról is, hogy a jövőben szeretnék felhívni a figyelmet arra, milyen káros a pálmaolaj használata, és miért lenne fontos, hogy pálmaolajmentes termékeket válasszunk.

Forrás:
naszriporter.hu

Akkor még nem tudtam, hogy néhány héttel később már a nyári esküvőjéről mesél majd, amely során szintén fontos szempont volt a helyi alapanyagok, a helyi termelők és a helyi értékek támogatása.

Hogyan ismerkedtetek meg?

Egy közös barátunk mutatott be egymásnak minket egy buliban. A vicces az volt, hogy már mind a ketten ismertük őt tíz éve, de addig az estéig nem találkoztunk.

Milyen volt a lánykérés? Mennyi idővel az esküvő előtt került rá sor?

10 hónappal az esküvő előtt történt a Balaton-felvidéken. Dani elkészítette vacsira ugyanazt az ételt, amit először főzött nekem, majd

elmentünk megnézni a naplementét egy közeli kilátóba és ott letérdelt.

Milyen koncepció volt a fejedben, és sikerült-e maradéktalanul megvalósítani az elképzeléseidet?

Két dolgot akartunk szem előtt tartani: az egyik az volt, hogy amennyire csak egy esküvő lehet, legyen környezettudatos. A másik, hogy inkább hasonlítson egy laza bulira, mint egy feszengős, puccos esküvőre. Abszolút sikerült!

Forrás:
naszriporter.hu

Milyen szempontokat tartottatok a legfontosabbnak az esküvőszervezés során?

Igyekeztünk minden ételt és italt a környékről beszerezni, és nem túlzásba esni velük. Egy meleg étel volt: sertéspörkölt, vegáknak gombapörkölt, mind a kettő bográcsban készült. A pogácsa és kenyér egy környékbeli pékségből jött, a kolbász, sajt, rétes, pálinka is mind falubélieknél készült. Szörpöt, gyümölcslevet is egy közeli üzemből hoztunk. Buborékos víz helyett szóda volt, természetesen újratölthető palackban és szekszárdi borokat vettünk.

Forrás:
naszriporter.hu

A kóla volt az egyetlen, amit nem tudtunk és nem is akartunk helyettesíteni. Fontos volt még a fotós kiválasztása is. Szerettünk volna jó képeket, de úgy, hogy ne kelljen időt tölteni mindenféle erőltetett pózokkal, beállításokkal. Ezért volt szuper választás a fotósunk, aki észrevétlenül kapta el a legjobb pillanatokat.

Felelős Gasztrohős

Narancs helyett magyar „superfooddal” az őszi–téli vitaminhiány ellen

Az vagy, amit megeszel – mondják. Nézzetek csak a tányérotokra, vagy gondoljátok át, mit ettetek ma eddig. Tudjátok, honnan származik a zöldség, a gyümölcs? És biztos, hogy a gojibogyónak, quinoának vagy chiamagnak nem lenne hasonlóan értékes, de lényegesen költségkímélőbb hazai alternatívája? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, miközben a Felelős Gasztrohős munkatársával, Vighné Boóc Judittal beszélgettem. Az interjút itt olvashatjátok!

Hogyan választottad ki a ruhát? (Használod az esküvő után is?)

A lánykérés előtt körülbelül egy héttel megláttam egy szép vászonruhát, és arra gondoltam, „na, pont ilyen egyszerű, kényelmes ruhában szeretnék férjhez menni”! Ezért miután hazajöttünk a balatoni nyaralásból, rögtön meg is vettem.

Egyesek szerint ezzel megdöntöttem a lánykérés után leggyorsabban megvásárolt esküvői ruha rekordját.

Utólag nem tartom jó ötletnek a fast fashion boltban vásárlást, mert pocsék a ruha minősége, mosások után elszakadt, így nem tudom hordani… azért elraktam, hátha lesz belőle valami.

Forrás:
naszriporter.hu

Sok mindenben eltértetek a hagyományos esküvőktől?

Úgy gondolom, hogy nem, bár leves nem volt, ezt többen kifogásolták. Nálunk is volt menyasszonytánc, menyasszonyrablás, csokordobás és a többi hasonló esküvői program. Erőltetni nem akartuk nagyon a különféle hülye játékokat, főleg a buliról szólt az este.

Hogyan választottátok ki a helyszínt?

A férjem családjáé a Fácánkerti szeszgyár Tolna megyében. Néhány évvel ezelőtt az apósom szülinapi buliját tartottuk ott, ami annyira jól sikerült, hogy elhatároztuk, ha egyszer összeházasodunk, azt hasonlóan szeretnénk ünnepelni. A gyárat szeretnénk majd rendezvényházként használni.

Forrás:
naszriporter.hu

Mi jellemezte a dekort?

Egyszerűség és rusztikusság, viszonylag kevés szín és természetes anyagok. És ami a legjobb volt, hogy a barátnőimmel együtt készítettük el.

Sok-sok édes kutya is volt. Miért kaptak fontos szerepet a kutyák?

A család és barátok jó része kutyás, nekünk is van egy 13 éves keverék kutyusunk, így teljesen egyértelmű volt, hogy ez kutyás lagzi lesz.

Forrás:
naszriporter.hu

Kik segítettek az esküvő során?

 • Fotó: Nászriporter
 • Dekor: Egy barátnőm, Bakó Zsófi találta ki, a kivitelezésben pedig mindenki segített
 • Meghívók: E-mailt küldtünk és honlapot készítettünk
 • Menyasszonyi ruha: Springfield
 • Helyszín: Fácánkerti szeszgyár
 • Catering: A szakácsunk Zörényi Zsolt volt, fácánkerti böllér és hentes. A helyszínen főzött nekünk, a felesége pedig még otthon készült elő a körettel. A hűtőket, terítőket, asztalokat, székeket és az ehhez hasonló dolgokat a tolnai Hámori étterem tulajdonosától, Hámori Róberttől kaptuk. A vendégeket pedig egy 4 főből álló pincércsapat szolgálta ki, a tolnai és bogyiszlói srácokat Póta Zsolt főpincér irányította.
 • Gyűrűk: Ékszerpalota
 • Ékszerek: A barátnőmtől kölcsönkért fülbevaló
 • Cipők: Kölcsönszandál és Tom’s
 • Vőlegény ruhája: Azt hiszem, csak egy inget és egy cipőt vettünk kifejezetten az esküvőre, de nem emlékszem, hogy hol. Ezek mind olyan cuccok, amit a hétköznapokban is lehet hordani.
 • Szertartásvezető és ceremóniamester: Klem Zsolt vőfély, a szertartást a helyi anyakönyvvezető tartotta.
 • Torta: Sütizz cukrászda
 • Desszert: Anci néni rétesei
 • Zene: Asterix Live Music Band
 • Haj: Egy barátnőm készítette
 • Smink: Egy barátnőm készítette
egyikunk-sem-akart-szatenmasnis-feszengos-nagy-lagzit-kotelezo-programokkal-viviatieskuvo1

Olvassátok el az #esküvőmásképp sorozat korábbi részeit

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.