Egyéb kategória

Egy igazán mérges olasz tészta percek alatt: így készül az arrabbiata

Az olasz konyha nem annyira barátja a csípős ízeknek, de az egyik legnépszerűbb tésztaételük mégis igencsak tüzes: ez a római gyökerekkel bíró arrabbiata, amit leggyakrabban pennével készítenek. Életmentő gyors és isteni fogás mindenkinek, aki szereti a csípőset.

vous - 2017.10.11.
Egy igazán mérges olasz tészta percek alatt: így készül az arrabbiata

Az arrabbiata szó szerint mérgeset jelent, ezt az elnevezést pedig a benne lévő csili égetően csípős ízének köszönheti. Ízlés szerint lehet persze adagolni bele az „erőt”, nem az a cél, hogy ehetetlenül csípjen, de valószínűleg ennek az egyszerűségében tökéletes és villámgyors fogásnak valószínűleg csak a tüzes ízek kedvelői állnak neki.

A csilivel forrósított szósz pedig belülről is kellemesen melegít, felpörgeti az anyagcserét és feltüzeli a vért, így hűvösebb napokon direkt érdemes ezt készíteni.

Bár az alapreceptben csak paradicsom, csili és fokhagyma van, érdemes gazdagítani egy kis finomra vágott hagymával, ezt egy parányi cukorral karamellizálni, mert ettől testesebb, sűrűbb és ízesebb is lesz a szósz, valamint egy kis füstös ízt is adhatunk neki pár szelet baconnel.

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Reklámba illő hajkorona, kifogástalan ízlés, tökéletes szettek, és persze az elengedhetetlen parfümillat, amit örökre az emlékeibe zár az ember – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha egy vérbeli olasz nőre gondolok. Tudjátok, ők azok a nők, akik a pizzát kifogástalanul tudják enni, akik egy borzalmas nap után is csak úgy ragyognak a Vespán, és akik egy macskaköves utcán is tekintélyparancsolóan tipegnek a magas sarkújukban. Hogy hogyan csinálják? 

Vannak, akik parmezánt sem használnak hozzá, de szerintünk attól lesz igazán krémes és szaftos, és egy kis zöldfűszer, például bazsalikom vagy friss petrezselyem sem tudja elrontani.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek