Egyéb kategória

Alakbarát desszert: könnyű, krémes, lisztmentes túrófelfújt

Könnyű, krémes, vaníliás, nincs benne liszt, és a cukor lecserélésével akár alakbarát desszertté is avanzsálhat a túrófelfújt. Ez az a desszert, amit általában forrón, a sütőből kivéve azonnal tálalnak, mert hamar összeesik, de ezt a krémtúrós soufflét akár langyosan is kínálhatjuk, mert nagyon selymes, sima a textúrája.

vous - 2017.08.17.
Alakbarát desszert: könnyű, krémes, lisztmentes túrófelfújt

A felfújt az az étel, amitől sokan tartanak, pedig az egyik legegyszerűbb desszert és teljesen természetes, hogy sülés közben a tojáshabban lévő levegőtől megemelkedik, a sütőből kivéve pedig hamar összeesik, de ez nem elrontást jelent.

Nincs benne sütőpor, sem pedig liszt, ami megtartaná, de pont ettől lesz olyan krémes és ellenállhatatlanul finom ez a süti.

Mivel nem túl csinos önmagában tálalva, érdemes egy kis szósszal és gyümölccsel kínálni, amivel plusz ízeket is adhatunk a desszertnek, ráadásul még izgalmasabb, ha az öntet és a gyümölcs hideg, a felfújt pedig langyos vagy meleg. A citrusos túrófelfújthoz most vaníliasodó készült, amit vegyes bogyós gyümölcsök kísérnek, ami lehet fagyasztott is, de készíthetünk hozzá egy fűszeres gyümölcsragut is ízlés szerint.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.