Egyéb kategória

Inspiráció: minimalista íróasztal – Itt a legjobb dolgozni

Ha most szétnézek az íróasztalomon, azt látom, hogy van rajta egy magazin, néhány bögre, egy vizes flakon, száraz növények, fémdobozos üdítő doboza (mert olyan szép!), néhány kedves tárgy, egy átlátszó üvegváza gyertyákkal és flitteres gömbökkel (karácsonyi dekor volt, de azóta is itt van). Szóval nem vészes, de bőven több dolog, mint amennyit használok, vagy amennyire valójában szükségem van.

vous - 2017.08.16.
Inspiráció: minimalista íróasztal – Itt a legjobb dolgozni

A minimalizmusról sokszor és sokféle módon beszéltünk itt a VOUS-n is. A minimalizmus egyik alapgondolata, hogy csak annyi tárggyal vegyük magunkat körül, amennyire valójában szükségünk van, és amennyit valójában használunk. A minimalizmus természetesen sokkal több ennél, de nem kell azonnal óriási lendülettel belevágni (csak lassan, lassan), kis lépésekben is elindulhattok az úton.

Kezdhetitek mondjuk az íróasztalotokkal.

Ha a munkahelyeteken van íróasztalotok, akkor most nézzétek meg, mennyi minden van rajta, és ezek közül mit használtok rendszeresen! Ha ezzel megvagytok, akkor olvassatok tovább.

1. lépés:

Mint minden szelektáláshoz, ehhez is időre van szükség, ezért egy csendesebb napon vagy munkaidő előtt / után szánjatok rá fél órát. 

Nézzétek végig a tárgyaitokat az asztalon, és gondoljátok át, mennyire használjátok őket, mennyire fontos, hogy az asztalon legyenek. Nézzétek át a fiókotokat is, mert ott is sok érdekes holmira bukkanhattok 3–6 hónap után is. Észre sem veszitek, mennyire fel tudnak gyűlni a tárgyak körülöttetek.

Amit egy ideje nem használtatok, azt ajándékozzátok el. Amit nem tudtok elajándékozni (vagy nincs értelme), az mehet a szelektívbe vagy a kommunális szemétbe.

2. lépés:

Ha már az íróasztalotokon rend van, akkor sem végeztetek, hiszen a számítógépetek még hátravan. (Szerintem erre legalább kétszer annyi időre van szükség, mint a fizikai rendrakásra.) Mindenkinek megvan erre a saját rendszere, a lényeg, hogy ti tudjátok, hogy mit és hol találtok.

3. lépés:

Laptop, monitor, telefon, olvasólámpa, jegyzetfüzet, egy toll, egy személyes fotó vagy tárgy. Sok esetben csak ennyi tárgyra van szükség. A rendben tartott íróasztalnál hatékonyabb a munka, és jobb érzés leülni is az asztalhoz, mint a káosz közepén dolgozni.

Íme néhány inspiráció minimalista íróasztalokhoz:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

minimalista

Egy giccsgyilkos lakberendezési trend: a minimalizmus

Ha utáljátok a színeket, mintákat, káoszt, a dísztárgyakat, gömbölyded formákat, otthonos tereket, kényelmes, puha ülőalkalmatosságokat, de szeretitek a bauhaust, a japán stílust, az átláthatóságot, sterilitást, és imádtok folyton elpakolni magatok után, ezt a stílust tutira nektek találták ki.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek