Egyéb kategória

A legjobb dolog, ami az isteni sheavajjal történhet

Nemrég egyenesen Afrikából kaptam ajándékba egy tégellyel Afrika fekete aranyából, a sheavajból. Azóta folyamatosan kenegetem magam a jellegzetes illatú (engem fára emlékeztet) vajjal, amelytől egyre puhább a bőröm. Nemrég azonban olyan receptre bukkantam, amivel tovább turbózhatom a sheavaj hatását.

vous - 2017.07.11.
A legjobb dolog, ami az isteni sheavajjal történhet

A sheavaj a karitéfa, vagy más néven sheafa olajos gyümölcsének kivonata. A fa csak 10–15 éves kora után fordul termőre, innentől szüretelhető róla a sheadió, amelyet először meghámoznak, megszárítanak, majd összetörik vagy ledarálják. Az őrölt diót vízzel felengedve felfőzik, majd a felszínére feljött zsiradékot lefölözik és kihűtik.

Ha sheavajat vásároltok, mindig keressétek a finomítatlan, kezeletlen változatokat, mert ezek hatása lesz olyan, amelyről ódákat zengenek. Ha ezzel kenitek rendszeresen a bőrötöket, akkor az sima és puha lesz, ráadásul a bőr öngyógyító képességét is serkenti.

Ha ekcémátok vagy pikkelysömörötök van, akkor is alkalmazhatjátok. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a csípésekre is kenhetitek. Állítólag 3–5 faktoros fényvédő hatása van. A terhességi csíkok megjelenésének csökkentésében is segít, és kisebb égési sérülésekre is nyugtató hatása van.

Na, és akkor a recept(ke), amit találtam.

Kókuszos testápoló sheavajjal

  • 1 rész kókuszolaj (természetesen ez is finomítatlan)
  • 1 rész sheavaj

Ha ezeket egy tégelybe teszitek, majd a tégelyt kirakjátok a napra, akkor a két összetevő összeolvad. Keverjétek vagy rázzátok össze, és máris kész a kókuszos testápoló. Igaz, ezt csak nyáron tudjátok megcsinálni, télen vízgőz fölött kell felolvasztani és összekeverni az összetevőket. Alig várom, hogy kipróbáljam!

600

Még több sheavaj

Ajánlott cikkek