Egyéb kategória

Móka és kacagás: 3 egyszerű és egészséges nyári partifalat

A nyárban az egyik legjobb dolog a kerti parti, a sok színes fogással, hűsítő limonádékkal, a baráti beszélgetés a zöldben, még csak grillezni sem feltétlenül kell, sokszor elég az is, hogy csak együtt vagyunk. Viszont vendégváró falatok igenis kellenek!

vous - 2017.07.08.
Móka és kacagás: 3 egyszerű és egészséges nyári partifalat

Nálunk kevésbé ismert műfaj az apéro, aperitif vagy aperitivo, a vacsora előtti közös koccintás néhány falatnyi finomsággal, pedig nagyon kellemes, ellazulós, beszélgetős foglalatosság. Egy kis kellemes együttlét, ami folytatódhat akár közös vacsorával is, de lehet egy rövidebb találka is otthon vagy egy étterem teraszán. Pár korty – és nem feltétlenül alkohol – és néhány színes snack, hogy elengedjük a napot, a munkát, és ráhangolódjunk az estére, a pihenésre, a közös együttlétre. 

Ezek a könnyű kis harapnivalók tényleg falatnyiak, nem nehezek, és a lényegük, hogy

étvágygerjesztők legyenek, felcsigázzák az ízlelőbimbókat, előkészítsék a közelgő vacsorát, egy kis különlegességet csempésszenek a tányérra

– kicsit túllépve a csipszen és a sózott mogyorón. Nem feltétlenül bonyolult dolgokra, inkább kreatív, ötletes falatkákra, érdekes ízpárokra érdemes gondolni, amelyeket elnassolhatunk a közelgő vacsora előtt, de nem töltenek el.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek