Otthon

Lusta tészta, amivel munkát és időt spórolhatunk dolgos hétköznapokon

A munka ünnepén nem tudunk nem elmorfondírozni a 8 óra alvás, 8 óra munka, 8 óra pihenés igazságtartalmán. Az alváson nem lehet spórolni, a munkával sokan több mint 8 órát eltöltünk, így csak a pihenés rovására mehet minden. De mit tehetünk a konyhában, hogy mégis legyen valamennyi időnk pihenésre? A lusta tészta segít!

vous - 2017.05.01.
Lusta tészta, amivel munkát és időt spórolhatunk dolgos hétköznapokon

A 8 óra pihenés szép is lenne, de sajnos nem ennyi az annyi. A 24 órát nem lehet kitágítani: az alvásra tényleg kell 8 óra átlagosan, a munka meg majdnem mindig több. Mi fér bele a 8 óra pihenésbe vagy szórakozásba? Közlekedés vagy tömegközlekedés a munkahelyre, bevásárlás, főzés, takarítás alaphangon, olykor ügyintézés, és akkor még a gyerekesek, családosok fontos kötelezettségeiről és napi rutinjáról nem is beszéltünk.

Vannak, akiknek a főzés inkább kikapcsolódás, pihenés és kreativitás, de lássuk be: ha minden nap okos, ügyes, praktikus ebédekkel és/vagy vacsorákkal kell előrukkolnunk, ráadásul a „pihenőidőnkben”, akkor nem biztos, hogy tombol bennünk a lelkesedés és a kreativitás.

A pikk-pakk melegszendvicsek, krémlevesek, omlettek és palacsinták mellett hasznos lehet a lusta tészta receptje is, amit csak egyszer kell bedagasztani, de akár egy hétig is használható gyors megoldásként pizzához, lángoshoz, langallóhoz, olasz töltött lángoshoz, pizzagolyóhoz, de akár virslit is beletekerhetünk a tésztába. Egy kiadós salátával mindegyik nagyon finom, változatos, kiadós.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek