Egyéb kategória

Az igazi társasági étel: marharagu fűszeresen, sűrű szafttal

Igazi társasági étel a marharagu, bármilyen fűszerezéssel és zöldségekkel készítjük, hiszen mivel sokáig fő, nem érdemes belőle keveset készíteni. Viszont isteni finom, így ha nekiállunk, hívjunk társaságot. A gazdag, szaftos marhahúsos ragu sokfelé népszerű.

vous - 2017.04.02.
Az igazi társasági étel: marharagu fűszeresen, sűrű szafttal

Elsőként itt van nekünk örök klasszikusunk, a marhapörkölt, amit akár közös programként – hála a jó időnek – akár bográcsban is megfőzhetünk, kalákában. De ha izgalmasabb, számunkra különlegesebb ízvilágot választanánk, akkor a burgundi vörösboros vagy az ír sörös marharagu is isteni finom, bevállalósoknak pedig a szicíliai mazsolás-boros marhahúsos fogás, a stufato di manzo lehet a jó választás.

A szicíliai marharagu lényege, hogy lassan főzik nem kevés fűszerrel és vörösborral egészen omlósra a húst, sűrűre a szaftot.

A hús mellé kerül:

  • hagyma
  • sárgarépa
  • szárzeller
  • gomba
  • paradicsom
  • és némi mazsola is, ami elsőre furcsa lehet, de nagyon kellemes és izgalmas benne, valószínűleg a déli arab hatásnak köszönhető az édes belevaló.

Fűszerként fokhagymát, kakukkfüvet és egy kevés fahéjat is használnak – a végeredmény pedig egy nagyon kerek, harmonikus, illatos, sűrű ragu, ami az összeállítás után szinte magától elkészül, nemigen kell felé se nézni.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek