Egyéb kategória

Egész nap fáradtak vagyok, de amint lefeküdtök, nem tudtok aludni? Kiderült, miért!

Lefogadom, hogy nektek is ugyanaz ugrik be először reggelente: bárcsak máris este lenne, és folytathatnátok az alvást! Egy fárasztóbb napon pedig csak ez az egyetlen vágyatok, aztán eljön az éjszaka, ledőltök aludni, és éberebbek vagytok, mint az elmúlt 16 órában. De miért?!

vous - 2017.03.08.
Egész nap fáradtak vagyok, de amint lefeküdtök, nem tudtok aludni? Kiderült, miért!

Reggel: „Remélem, gyorsan telik az idő, és aztán sietek haza pihenni.” Napközben: „Már csak pár óra, és megyek haza, rögtön alszom.” Miután lefeküdtetek: „Olyan éber vagyok, bulizni is tudnék.”

Biztos vagyok benne, hogy ez nektek is ismerősen csengett, hiszen bármennyire is próbálunk kiegyensúlyozottan aludni, néha a 8 óra alvásba belezavarnak a sorozatok, vagy az, hogy ott felejtjük magunkat a Facebook előtt. Ilyenkor az egész nap azzal telik, hogy várjuk az estét, az alvást, az ágyunkat, aztán amikor végre ott a lehetőség, a fejünk végre a párnára kerül, az álom totál kimegy a szemünkből. Most komolyan, nem baromi idegesítő?

Pláne hogy másnap reggel csak még fáradtabbak leszünk

Objektum doboz

Ne gondoljátok, hogy ez csak a véletlen műve, valójában a kutatók szerint oka van ennek a bosszantó jelenségnek. Lényegében saját magunk tehetünk arról, hogy nem tudunk az ágyba fekve rögtön aludni, hiába a fáradtság, ugyanis ezt tanítottuk a testünknek! Nem direkt, de mégis.

Hogy mondjak is egy példát: amikor ledőltök a párnák közé este, biztos, hogy gyakran elindítotok valami sorozatot a laptopon, és aztán képesek vagytok éjfélig nézni. Vagy megcsúsztatok a melóval, ezért az ágyban fekve még igyekeztek kihozni valamit a dologból. Amikor ez egymás után gyakran megtörténik, az agyatoknak azt az üzenetet továbbítjátok, hogy az ágyatok nem alvásra van. Legalábbis nem csak arra. Ez pedig berögzül, így amikor este korábban ledőltök, mint a megszokott, hiába az álmosság, emiatt nem fogtok tudni elaludni – írja a HelloGiggles.

alvas-lany-no-agy

Ezt az egy dolgot soha ne csináljátok, ha nem tudtok aludni!

Előfordult már veletek, hogy az éjszaka közepén felébredtetek, és sehogy sem sikerült visszaaludnotok? Hiába forgolódtatok, mindig a fejetekbe ötlött egy-egy gondolat, ami nem hagyta, hogy álomra hajtsátok a fejeteket. Ilyen esetben egy dolgot soha ne csináljatok!

A cikket ITT tudjátok elolvasni.

Ajánlott cikkek