Egyéb kategória

Nem bonyolult, mégis feldob – tavaszváró omlett kétféle zölddel

Minden évben eljön az a pont, amikor már végleg elegünk van a szürke és komor, hűvös időből, megbolondulunk egy kis napfényért és valami friss zöldért, jöjjön már végre a tavasz! Idén ez a pillanat most érkezett el, így készülhet is egy tavaszcsalogató egyszerű, de mindig jó recept.

vous - 2017.02.24.
Nem bonyolult, mégis feldob – tavaszváró omlett kétféle zölddel

Nem véletlenül vágyunk ilyenkor annyira a zöldre: a szervezet tél végére kifárad, akármilyen tudatosan és egészségesen is igyekszünk táplálkozni, vitaminkészleteink kimerülnek, mi magunk pedig fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek, türelmetlenek leszünk. Ösztönösen kívánjuk a zöldségeket, a friss ízeket, és ezeket ne is tagadjuk meg magunktól.

Persze ilyenkor minden „zöld” melegházból vagy a fagyasztóból érkezik, de amíg nincs szabadföldi hazai, ezekkel kell beérnünk.

A jó hír viszont az, hogy ma már a legtöbb itthoni melegházat termálvíz fűti,

így a fűtés energiába sem kerül és a környezetet sem károsítja, a fagyasztott zöldségek pedig a sokkolásos technológiának köszönhetően elég nagy százalékban megőrzik eredeti vitamintartalmukat.

3-1-fontos-facebook-csoport-azoknak-akiket-erdekel-mi-lesz-veluk-a-jovoben

3 + 1 fontos Facebook-csoport azoknak, akiket érdekel, mi lesz velük a jövőben

Leonardo DiCaprio klímaváltozásról szóló, 2016-ban bemutatott filmjében nem az eltűnt sarkvidéki jégtakaróról szóló rész, nem a szennyezett levegőjű városokról készült felvételek, de nem is a környezetszennyezés mértékével kapcsolatos tények voltak a legmegdöbbentőbbek számomra. Sokkoló, hogy a színész sok-sok évvel ezelőtt, a húszas évei elején járva is ugyanúgy küzdött azért, hogy felhívja a figyelmünket:

NAGY A BAJ. Azóta pedig még nagyobb.

Ha valami igazán tavaszi hangulatú ételre vágyunk, akkor mindenképpen válasszunk zöld leveles zöldséget, salátát, sóskát, spenótot, rukkolát, de a reteklevél is szuper üde és friss alapanyag, és hát a zsenge zöldborsó is a tavasz egyik első zöldsége, ideális így egy igazi tavaszváró fogáshoz.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.