Egyéb kategória

Nem bonyolult, mégis feldob – tavaszváró omlett kétféle zölddel

Minden évben eljön az a pont, amikor már végleg elegünk van a szürke és komor, hűvös időből, megbolondulunk egy kis napfényért és valami friss zöldért, jöjjön már végre a tavasz! Idén ez a pillanat most érkezett el, így készülhet is egy tavaszcsalogató egyszerű, de mindig jó recept.

vous - 2017.02.24.
Nem bonyolult, mégis feldob – tavaszváró omlett kétféle zölddel

Nem véletlenül vágyunk ilyenkor annyira a zöldre: a szervezet tél végére kifárad, akármilyen tudatosan és egészségesen is igyekszünk táplálkozni, vitaminkészleteink kimerülnek, mi magunk pedig fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek, türelmetlenek leszünk. Ösztönösen kívánjuk a zöldségeket, a friss ízeket, és ezeket ne is tagadjuk meg magunktól.

Persze ilyenkor minden „zöld” melegházból vagy a fagyasztóból érkezik, de amíg nincs szabadföldi hazai, ezekkel kell beérnünk.

A jó hír viszont az, hogy ma már a legtöbb itthoni melegházat termálvíz fűti,

így a fűtés energiába sem kerül és a környezetet sem károsítja, a fagyasztott zöldségek pedig a sokkolásos technológiának köszönhetően elég nagy százalékban megőrzik eredeti vitamintartalmukat.

3-1-fontos-facebook-csoport-azoknak-akiket-erdekel-mi-lesz-veluk-a-jovoben

3 + 1 fontos Facebook-csoport azoknak, akiket érdekel, mi lesz velük a jövőben

Leonardo DiCaprio klímaváltozásról szóló, 2016-ban bemutatott filmjében nem az eltűnt sarkvidéki jégtakaróról szóló rész, nem a szennyezett levegőjű városokról készült felvételek, de nem is a környezetszennyezés mértékével kapcsolatos tények voltak a legmegdöbbentőbbek számomra. Sokkoló, hogy a színész sok-sok évvel ezelőtt, a húszas évei elején járva is ugyanúgy küzdött azért, hogy felhívja a figyelmünket:

NAGY A BAJ. Azóta pedig még nagyobb.

Ha valami igazán tavaszi hangulatú ételre vágyunk, akkor mindenképpen válasszunk zöld leveles zöldséget, salátát, sóskát, spenótot, rukkolát, de a reteklevél is szuper üde és friss alapanyag, és hát a zsenge zöldborsó is a tavasz egyik első zöldsége, ideális így egy igazi tavaszváró fogáshoz.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.