Minden évben eljön az a pont, amikor már végleg elegünk van a szürke és komor, hűvös időből, megbolondulunk egy kis napfényért és valami friss zöldért, jöjjön már végre a tavasz! Idén ez a pillanat most érkezett el, így készülhet is egy tavaszcsalogató egyszerű, de mindig jó recept.
Nem véletlenül vágyunk ilyenkor annyira a zöldre: a szervezet tél végére kifárad, akármilyen tudatosan és egészségesen is igyekszünk táplálkozni, vitaminkészleteink kimerülnek, mi magunk pedig fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek, türelmetlenek leszünk. Ösztönösen kívánjuk a zöldségeket, a friss ízeket, és ezeket ne is tagadjuk meg magunktól.
Persze ilyenkor minden „zöld” melegházból vagy a fagyasztóból érkezik, de amíg nincs szabadföldi hazai, ezekkel kell beérnünk.
A jó hír viszont az, hogy ma már a legtöbb itthoni melegházat termálvíz fűti,
így a fűtés energiába sem kerül és a környezetet sem károsítja, a fagyasztott zöldségek pedig a sokkolásos technológiának köszönhetően elég nagy százalékban megőrzik eredeti vitamintartalmukat.
3 + 1 fontos Facebook-csoport azoknak, akiket érdekel, mi lesz velük a jövőben
Leonardo DiCaprio klímaváltozásról szóló, 2016-ban bemutatott filmjében nem az eltűnt sarkvidéki jégtakaróról szóló rész, nem a szennyezett levegőjű városokról készült felvételek, de nem is a környezetszennyezés mértékével kapcsolatos tények voltak a legmegdöbbentőbbek számomra. Sokkoló, hogy a színész sok-sok évvel ezelőtt, a húszas évei elején járva is ugyanúgy küzdött azért, hogy felhívja a figyelmünket:
Ha valami igazán tavaszi hangulatú ételre vágyunk, akkor mindenképpen válasszunk zöld leveles zöldséget, salátát, sóskát, spenótot, rukkolát, de a reteklevél is szuper üde és friss alapanyag, és hát a zsenge zöldborsó is a tavasz egyik első zöldsége, ideális így egy igazi tavaszváró fogáshoz.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!