Test

Adrenalinfüggők vagytok? Akkor félre a léccel és a deszkával, ezekből a téli sportokból válasszatok!

Nem gondolom, hogy a síelésre és a snowboardozásra csak úgy hipp-hopp rá lehet unni, de akik imádják az extrém sportokat, biztosan nem állnak meg ennél a kettőnél. Nem is kell, hisz számtalan más téli sport közül választhattok, én ebből most ötöt emelnék ki nektek.

vous - 2017.02.03.
Adrenalinfüggők vagytok? Akkor félre a léccel és a deszkával, ezekből a téli sportokból válasszatok!

Vajon Kozák Danuta a hókajakot is bevállalná? És ti?

Hát Danuta most egészen biztosan nem, hisz ötszörös olimpiai bajnokunk épp áldott állapotban van. De nektek azért a figyelmetekbe ajánlanám a kajakozás téli verzióját, ami lényegében csak annyiban különbözik a jól ismerttől, hogy egy hegytetőről kell indulni, és víz helyett hó szolgáltatja a „talajt”. A lapát kicsit háttérbe szorul itt, hisz nincs miben evezni vele, de némileg lehet a segítségével az irányon módosítani. Viszont egyvalamire biztosan nem jó: fékezésre. A megszerzett sebesség miatt ugyanis nem sok eséllyel tudja megállítani a lapát a száguldót.

Objektum doboz

Öveket bekapcsolni, és kezdődhet a száguldás a jégen!

Ha már profi gokartosok vagytok aszfalton, akkor ideje tesztelni a tudásotokat jégen is. Ne aggódjatok, nem fogtok egyből kicsúszni a pályáról, erről a szegecses kerekek gondoskodnak. Illetve persze a szakemberek is kellően felkészítenek titeket, mielőtt beszálltok a járgányokba. A sisak persze itt is kötelező, akárcsak a speciális kesztyű, mely gondoskodik arról, hogy ne fagyjanak az ujjaitok a kormányra. Ha a többi testrészetek fázna, akkor lehetőségetek van fűthető overallt is bérelni az autókhoz.

Objektum doboz

Bar(l)angoljatok, ha a szabadtéri túrák már unalmasak!

A jégbarlangok története akár több ezer évre is visszanyúlhat, és nem véletlenül hívják őket a természet csodáinak is. A svájci Mittelallalin jégbarlang például úgy van berendezve, mint egy múzeum, padokon pihenhetnek meg, akik elfáradtak, az érdeklődők számára pedig jégszobrok képéből van galéria összeállítva. Az orosz Kamcsatka különlegessége, hogy ha bevilágítja a nap, különböző színekben pompázik az egész. Amennyiben a közelben keresnétek egy ilyen barlangot, elég Szlovákiáig mennetek, ahol megtalálhatjátok az UNESCO világörökség listáján szereplő Dobsinai-jégbarlangot. Ide jó alaposan melegítsétek be a térdeiteket, ugyanis lépcsőrendszeren át vezet az út a hely gyomrába.

Objektum doboz

A hullámok helyett a havat lovagoljátok meg!

Egy igazán könnyen megtanulható sport a hószörf, amihez egy speciális felfújható „matracra” lesz szükségetek. Itt szintén olyan helyszínt kell választanotok, ahol lejtős rész van, ugyanis fejjel lefelé fogtok száguldozni a havas tájakon. Hatalmas sebességre készüljetek, és ha merészek vagytok, próbáljátok ki más pozitúrákban is, ne csak hason. A biztonságotok érdekében szükségetek lesz térdvédőre, sisakra, szemüvegre és egy jó minőségű, gyűrhető cipőre, ami nem szakad szét az első kanyarban.

Objektum doboz

Vízben nemcsak pancsolni jó, hanem jéghokizni is

Ha nem tudtok úszni, vagy féltek a vízben, akkor – sajnos – a cikk számotokra itt véget ért. Ezt a típusú jéghokit ugyanis nem a jég felszínén, hanem az alján kell játszani. Természetesen megfelelő szerelésben, búvárruhában kell a vastag jégpáncél alá merülni, ahol egy komlett pálya van berendezve a mérkőzéshez. Van ott minden, mint egy igazi hokiteremben, csak épp fordítva: például ellenkező irányba áll a kapu, még a szponzortáblák is, a 8 x 6 méteres pályát pedig a jég biztosítja. Az ütő és a korong ugyanolyan, mint a normál játékban. Az igazi nehézség az egészben az, hogy oxigénpalackot nem lehet használni, fel kell jönni a felszínre annak, akinek elfogyott a levegője.

Objektum doboz

Ha pedig a retró(bb) sportok szerelmesei vagytok, akkor szánkózzatok! Erről a sportról itt tájékozódhattok bővebben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.