Világ

5 téli sporthelyszín, ahová egyszer igazán megéri elmenni

Ha nem elégszetek meg, vagy már unjátok a Magyarország adta sílehetőségeket, akkor érdemes tovább olvasnotok. Olyan helyszínek következnek ugyanis, melyek nemcsak a téli sportokhoz ideálisak, hanem eszméletlen gyönyörűek is!

vous - 2022.10.16.
5 téli sporthelyszín, ahová egyszer igazán megéri elmenni

Saalbach (Ausztria)

Nem akartok sokat és messzire utazni? Akkor csak ruccanjatok át a sógikhoz. Az ausztriai Saalbachban aztán pattanjatok be egy jéggokartba és már kezdődhet is a száguldás! Persze az öveket ne felejtsétek el bekapcsolni!

Objektum doboz

Schilthorn-hegy (Svájc)

Ha nemcsak a téli sportok szerelmesei vagytok, hanem a filmeké, és főleg James Bondé is, akkor nektek Svájcban a helyetek. Másszatok fel a Schilthorn-hegyre, 2970 méteres magasságba, ahol találtok majd egy vendéglőt (Piz Gloria), melyből pazar a kilátás minden irányba. A hely azért is különleges, mert itt játszódik az Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond-sztori egyik része.

Objektum doboz

Aosta-völgy (Olaszország)

Már családot alapítottatok, vagy még a szülőkkel és a tesókkal mennétek valamerre? Ha igen, akkor az olaszországi Aosta-völgy legyen az úti célotok. Vannak kifejezetten a gyerekeket megcélzó sípályák és síoktatások, de persze a szülők is válogathatnak a nekik szánt lehetőségek közül.

Objektum doboz

Le Grand-Bornand (Franciaország)

A Snooc márka egy olyan új találmányt fejlesztett ki, mely ötvözi magában a síelés és a szánkózás adta élményeket. Ez a sportfajta még kevésbé elterjedt, ám annál népszerűbb az emberek körében. Ha ti is szívesen kipróbálnátok, akkor irány Le Grand-Bornand! Au revoir!

Objektum doboz

Geilo (Norvégia)

Amennyiben ti már kimozogtátok magatokat, és inkább pihennétek, de mégsem itthon, akkor ajánlanám a figyelmetekbe Norvégiát. Egy Geilo nevezetű városban már több éve rendszeresen megrendezik az Ice Music Festivalt. A különlegessége, hogy a zenészek olyan hangszereket használnak, melyek jégből készültek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.