Világ

5 téli sporthelyszín, ahová egyszer igazán megéri elmenni

Ha nem elégszetek meg, vagy már unjátok a Magyarország adta sílehetőségeket, akkor érdemes tovább olvasnotok. Olyan helyszínek következnek ugyanis, melyek nemcsak a téli sportokhoz ideálisak, hanem eszméletlen gyönyörűek is!

vous - 2022.10.16.
5 téli sporthelyszín, ahová egyszer igazán megéri elmenni

Saalbach (Ausztria)

Nem akartok sokat és messzire utazni? Akkor csak ruccanjatok át a sógikhoz. Az ausztriai Saalbachban aztán pattanjatok be egy jéggokartba és már kezdődhet is a száguldás! Persze az öveket ne felejtsétek el bekapcsolni!

Objektum doboz

Schilthorn-hegy (Svájc)

Ha nemcsak a téli sportok szerelmesei vagytok, hanem a filmeké, és főleg James Bondé is, akkor nektek Svájcban a helyetek. Másszatok fel a Schilthorn-hegyre, 2970 méteres magasságba, ahol találtok majd egy vendéglőt (Piz Gloria), melyből pazar a kilátás minden irányba. A hely azért is különleges, mert itt játszódik az Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond-sztori egyik része.

Objektum doboz

Aosta-völgy (Olaszország)

Már családot alapítottatok, vagy még a szülőkkel és a tesókkal mennétek valamerre? Ha igen, akkor az olaszországi Aosta-völgy legyen az úti célotok. Vannak kifejezetten a gyerekeket megcélzó sípályák és síoktatások, de persze a szülők is válogathatnak a nekik szánt lehetőségek közül.

Objektum doboz

Le Grand-Bornand (Franciaország)

A Snooc márka egy olyan új találmányt fejlesztett ki, mely ötvözi magában a síelés és a szánkózás adta élményeket. Ez a sportfajta még kevésbé elterjedt, ám annál népszerűbb az emberek körében. Ha ti is szívesen kipróbálnátok, akkor irány Le Grand-Bornand! Au revoir!

Objektum doboz

Geilo (Norvégia)

Amennyiben ti már kimozogtátok magatokat, és inkább pihennétek, de mégsem itthon, akkor ajánlanám a figyelmetekbe Norvégiát. Egy Geilo nevezetű városban már több éve rendszeresen megrendezik az Ice Music Festivalt. A különlegessége, hogy a zenészek olyan hangszereket használnak, melyek jégből készültek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek