Test

Reszketsz? Talán túl sok a kávé?

Mennyire segíti elő vagy hátráltatja a sportot a kávé? Hány kávét ihatunk egy nap, hogy az még ne menjen az egészségünk rovására? A válaszokat olvashatod!

vous - 2019.07.14.
Reszketsz? Talán túl sok a kávé?

Reggel egy cappuccino, délelőtt egy hosszú kávé, ebéd után egy erős fekete, aztán délután, az energiánk mélypontra kerülésekor még egy csésze…

Így szépen lassan jó nagy adag koffeint viszünk a szervezetünkbe. Egy tejeskávé, vagy egy normál főzésű csésze kávé nagyságrendileg 50-100 milligramm koffeint tartalmaz, amíg egy eszpresszó 50-150 milligrammot. Összehasonlításképpen: egy fél tábla étcsokoládéban 40 milligrammnyi koffein található.

Hány kávé egészséges még?

A cikk folytatását a sport4you oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.