Egyéb kategória

5 dolog, amin néhány év múlva már egyáltalán nem fogtok idegeskedni

A hétköznapok során előfordul, hogy annyira el vagyunk foglalva a problémákkal, hogy észre sem vesszük, egyébként milyen klassz dolgok történnek körülöttünk. Aztán ahogy telik a nap, délután már megértjük azt, ami reggel eszünkbe sem jutott: hogy igazából mennyi időt pazaroltunk el felesleges idegeskedéssel. Ezeken a dolgokon néhány év múlva már sokkal kevesebbet fogunk stresszelni.

vous - 2017.02.03.
5 dolog, amin néhány év múlva már egyáltalán nem fogtok idegeskedni

1. Mindennapi frusztráció

Ami miatt ma aggódtok, annak a 99%-a egy hónap múlva semmit sem fog jelenteni. Maximum egy rossz emléket, de ez minden. Minél előbb tanuljátok meg elengedni az apró bosszúságokat, annál előbb lesztek életvidámak és pozitívak.

2. Az apró hibák, amiktől veszítetek az önbizalmatokból

Amikor kitűztök magatok elé egy célt, fejben végigzongorázzátok a kockázatot is. Idővel pedig megtanuljátok, hogy lesznek alkalmak, amikor sikerrel jártok, és olyanok is, amikor sajnos elbuktok. Mindkettő ugyanolyan fontos szerepet tölt be az életetekben, csak máshogy.

the-art-of-not-giving-a-fuck-az-elengedes-muveszete-nagy-niki1

The Art of Not Giving a Fuck – Az elengedés művészete

Magyarul mennyivel szebben, nőiesebben hangzik, nem igaz? Pedig a lényeg ugyanaz: ha nem tanuljátok meg elengedni a dolgokat, nemcsak a mindennapjaitokat nehezítitek meg, de az egészségeteknek is ártotok – nem is kicsit. Mondani nyilván könnyebb, mint megcsinálni, de érdemes megpróbálni, különben olyan dolgok miatt megy tönkre az egészségetek, amiken nem tudtok változtatni.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

3. Egy naptár, telezsúfolva programokkal

Főleg a 20-as éveink elején megesik, hogy teleírjuk a naptárat programokkal, nehogy egyetlen napot is elvesztegessünk. Pedig érdemes egy kis szabadságot hagyni magatoknak. Ahogy telik az idő, egyre inkább rájöttök, hogy rengeteg csodálatos dolog történik spontán, és néha pedig épp azt bánjátok meg, amit már előre elterveztetek. Az Így jártam anyátokkal sorozatban is megmondták: „Ha minden éjszaka fergeteges, egyik éjszaka sem az.”

4. Állandó irányítás

Szeretjük azt gondolni, hogy mindent a saját irányításunk alatt tartunk, pedig valójában ez közel sem így van. Az életben mindig történnek váratlan dolgok, a számításaitokat keresztülhúzzák, de emiatt nem kell rosszul éreznetek magatokat. Miért is tennétek? Amit nem tudtok megváltoztatni, azon időpazarlás stresszelni.

5. Kivívni mindenki elismerését

Nincs olyan ember a világon, akit mindenki kedvelne és elismerne, és tudjátok, mit? Nem is kell. Millióan vagyunk milliófélék, mások az értékeink és az elvárásaink, amitől az élet sokkal színesebb lesz. Nem fog senki mellettetek állni 24 órában, hogy megdicsérjen, ha valamit ügyesen csináltok; az a lényeg, hogy biztosak legyetek abban, jó úton haladtok.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek