Egyéb kategória

Szuper tippek, amikkel legyőzhetitek a farkaséhséget este hat után

Van egy klasszikus, nagyon nehezen leküzdhető probléma, ami megöli a legelszántabb diétázók motivációját is: az esti nassolás. Hiába tartjátok magatokat derekasan reggeltől este hatig, hat után előbújik a sóvárgás a testetek valamelyik zugából, és kínozni kezd. 

vous - 2016.11.13.
Szuper tippek, amikkel legyőzhetitek a farkaséhséget este hat után

Hiába, a sóvárgás a modern kor zombija, olyankor kibelezitek a hűtőt, és elvesztitek a kontrollt a saját testetek felett – borzasztó. Szerencsére az éjszakai evési szokásokat is felül lehet írni, legalábbis a Women's Health ötleteivel tehettek az ellen, hogy a lelassult anyagcsere ellenére kevesebb kalória ragadjon meg rajtatok.

Kövessétek a 30 százalékos szabályt!

Azaz, ha a napi kalóriabeviteletek 1200 körül mozog, akkor este ennek a harminc százalékát, azaz 360 kalóriát vigyetek be a vacsorátokkal. Ha nem szeretnétek ezt számolgatni, akkor egyszerűen oldjátok meg úgy, hogy a vacsora nem lehet a nap legnagyobb étkezése, és főleg rostban gazdag zöldségekből álljon. 

Szerezzetek be egy felnőttszínezőt!

A tévézés és sorozatbámulás szinte kikönyörgi, hogy a tétlen kezeitek matassanak a pop-cornos dobozban. Éppen ezért egy felnőtt-kifestőkönyvvel duplán is jól jártok: pihentek, relaxáltok, és még a nassolásra sem lesz alkalmatok! Akár a VOUS színezőjét is letölthetitek!

Egyetek fagyasztott szőlőt!

Ha elkap az édesség utáni vágy, akkor ne fagylaltot egyetek, hanem fagyasztott szőlőt, ami így olyannak hat, mint egy mini sörbet. Isteni finom, és egy csészényi csak hatvan kalóriát tartalmaz!

Forrás:
iStock

Bor után mindig igyatok vizet!

Mégpedig azért, mert az alkohol dehidratál, és a szomjúságot gyakran éhségként érzékelitek, pedig valójában vízre van szükségetek. Tehát, egy pohár bor után mindig igyatok egy pohár vizet is!

Időzítsétek estére a takarítást!

Ne hagyjátok hétvégére a mosást és a porszívózást, hanem apránként, esténként szánjatok rá időt. Így a testetek mozgásban lesz, felgyorsul az anyagcserétek, hétvégére pedig több időtök marad, például egy szép őszi kirándulásra vagy egy jó popsiformáló edzésre!

Készüljetek fel a farkaséhségre!

Ha már rátok tör, és engedtek neki, ám legyen, de nem mindegy, mit nassoltok! Legyen nálatok mindig görög joghurt, sajt, áfonya, egy teljes kiőrlésű müzliszelet vagy alma. Ezeket még mindig jobb nassolás apropóján elpusztítani, mint betolni egy tábla csokit.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.