Egyéb kategória

5 figyelmeztető jel, hogy a fejfájásotok veszélyes lehet

Időnként biztosan ti is azon kapjátok magatokat, hogy megfájdul a fejetek egy húzós nap után (vagy néha már az elején). Ez egy darabig teljesen normális dolog, ha viszont az alábbi tüneteket is tapasztaljátok magatokon, érdemes időpontot kérni a dokihoz!

vous - 2016.10.12.
5 figyelmeztető jel, hogy a fejfájásotok veszélyes lehet

1. Fejfájás nyaki panaszokkal ötvözve

Ha az utóbbi időben a fejetekkel együtt az arcotok és nyakatok is fájni kezd, megvan az esélye annak, hogy veszélybe került az egyik artériátok. A nyakatoknál található erek szakadása ugyanis súlyos véráramproblémákat okozhat, amitől megnő az esélye egy stroke-nak is. Ha gyakran tapasztaljátok ezt, minél előbb látogassatok el az orvoshoz!

2. A villámcsapás-fájdalom

A nevéből már sejthetitek, hogy ennek a fájdalomnak az a jellemzője, hogy egyik pillanatról a másikra, villámként csap le rátok. Az érzés szerencsére csak rövid ideig tart, aztán tovább is áll, de akár egy percig is lüktethet utána a fejetek. Ezzel még nincs gond, de ha a dolog egy órán belül visszatér, az súlyos agyi vérzésre is utalhat.

no-kave-tea-bogre

Gyógyszer nélkül is leszámolhattok a kínzó fejfájással

Fáj a fejetek, és rögtön gyógyszer után nyúltok? Ne tegyétek! Meglepődtök, milyen sok dolog okozhat fejfájást, amire nem egy szem bogyó a megoldás, hanem az, hogy megszüntessétek a kiváltó okot. Hiszen tudjátok, a gyógyszer csak a tüneteket enyhíti, a kiváltó okot nem szünteti meg!

A cikk folytatását itt találjátok.

3. Fejfájás és látászavarok

Amikor a fejetekben lévő artériák felduzzadnak, könnyen érezhettek fájdalmat a szemetek mögött, a nyakatok felső részén és a fejetek hátsó felén. Ehhez gyakran társul homályos látás, ha pedig nem kezelik időben a problémát, megnő a stroke veszélye.

4. Fejfájás mozgás után

Ha egy kiadós edzés után fájdul meg a fejetek, az ok valószínűleg abban rejlik, hogy nem ittatok elég vizet. Szerencsére ezt a problémát könnyen orvosolhatjátok azzal, hogy mozgás közben is isztok egy keveset.

5. Sérülés utáni fejfájás

Elestetek biciklizés közben vagy megsérültetek focizás közben? Ha az elkövetkező 10 napon belül erős fejfájást éreztek, esélyes, hogy agyrázkódást kaptatok.

Ne habozzatok! Ha a fejfájás gyanússá válik, inkább menjetek el feleslegesen dokihoz, mint hogy komoly baj legyen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: