Egyéb kategória

A túlérett gyümölcs már a kukába való? Egy fenét!

A friss gyümölcs látványa és íze is fantasztikus, már ha nem szedték le/be azt érési idő előtt. Aztán eljön az a pont, amikor bebarnul a banán, megpuhul az eper, vagy elfonnyad az alma, mi legyen akkor? Menjen a kukába? NE! Használjátok fel a következő tuti tippekkel!

vous - 2020.07.13.
A túlérett gyümölcs már a kukába való? Egy fenét!

A gyümölcsökért képesek vagyunk nagyobb összeget is kifizetni, majd szépen, napokon át megfeledkezni róluk. Aztán amikor észhez kapunk, nyugtázzuk, ezek már bebarnultak, megpuhultak, elérkezett a kidobás ideje. ÁCSI! Még koránt sincs itt a vég számukra, ha megkegyelmeztek nekik, ők mennyei finomságokként hálálják majd meg!

Forrás:
Pexels

Smoothie / turmix

Biztosan tudjátok már, hogy a smoothie és a turmix miben tér el, de azért én újra elmondom:

  • Smoothie: Ez csak zöldségekből és gyümölcsökből áll, semmilyen plusz hozzávaló nem kell hozzá. Azzal lehet megbolondítani, ha az alapanyagokat lefagyasztjátok, vagy jégkockát dobtok melléjük, így nyáron igazán hűsítő egészségbomba lehet belőle.
  • Turmix: Itt már betársul valamilyen plusz is az eddigiekhez, például tej vagy joghurt.

Bármelyiket választhatjátok, az érettebb gyümölcs ugyanis kiváló alapanyag mindkettőhöz!

Ízesített víz

Azért kiváló a jól megérett gyümölcs a háznál, mert ebben a stádiumban már magasabb a cukortartalma. A diétázók most lehet, felhördültek, de mértékkel bátran fogyaszthattok ezekből a cukros dolgokból is. Ha már jóval édesebbek ezek a gyümölcsök, sokkal intenzívebb és finomabb ízt tudnak kölcsönözni a víznek, ha ötvözitek őket.

Objektum doboz

Jégkrém

Korábban már írtam arról, hogy mennyire hasznos, ha lefagyasztjátok a gyümölcsöket, és ez nemcsak a frissekre vonatkozik, hanem a túlérettekre is. De most ne csak úgy simán, önmagában rakjátok be a fagyóba, hanem próbáljátok ki ezt a házi jégkrémreceptet:

Egy tálban öntsetek a gyümölcs mellé a kedvenc tejetekből, vagy ha ezt mellőznétek, akkor válasszátok a vizet. Turmixoljátok össze és ezt a keveréket töltsétek jégkrémkészítő formákba, és az egész mehet is a hűsre.

A szeptember egyelőre meleg hónapnak ígérkezik, így biztosan lesz alkalmatok még idén elfogyasztani ezeket a finomságokat.

Objektum doboz

Ugye most már ti sem dobtok ki egy gyümölcsöt sem?!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.