Egyéb kategória

Így hat a kapcsolatotokra, ha elváltak a szüleitek

A nagy babyboom-generáció idejében kezdett el növekedni a válások száma. Sokan gondolják, hogy akik ebben az időben születtek, nem lesznek képesek hosszú távú kapcsolatok kialakítására a szüleik miatt. Nagyot tévednek!

vous - 2016.08.24.
Így hat a kapcsolatotokra, ha elváltak a szüleitek

Azok a fiatalok, akik elvált szülők gyermekei sajnos a legtöbb esetben görcsösen félnek attól, hogy ők is el fogják valahol rontani a saját párkapcsolatukat, ahogyan a szüleik is tették. Ezért és más okok miatt sem mernek belevágni egy komoly kapcsolatba. Mostanság sok a szingli, pedig a 20-as vagy 30-as éveiket taposó nők és férfiak azért nincsenek kapcsolatban, mert biztosra akarnak menni, okulva szüleik hibáiból. Óvatosan építgetik a magánéletüket, várnak, amíg elég idősek lesznek és megfelelő anyagi hátterük lesz, hogy minden adott legyen egy tökéletes kapcsolathoz.

Ha ti is elvált szülők gyermekei vagytok, nézzétek meg, mint mondanak a szakértők!

A Your Tango szakértői szerint természetesen azok is képesek lesznek egy egészséges párkapcsolat kialakítására, akik úgy nőttek fel, hogy a szüleik elváltak. Ahogyan előbb is említettem, ők sokkal lassabban és elővigyázatosabban fogják kezelni a magánéletüket, ami egyik oldalról pozitív, másik oldalról negatív. Nyilván nem mindegy, hogy mennyire lépjük át a megfontoltság józan határát. 

Forrás:
www.istock.com

Mégis ők lesznek azok a házasok, akiktől ha megkérdezzük, hogy újra összeházasodnának-e a másik felükkel, a válaszuk egyértelműen igen lenne. Bár a legtöbben tartanak szüleik elromlott házasságától és attól, hogy ne essenek ugyanabba a hibába, inkább úgy élnek együtt valakivel, hogy nincs róla hivatalos papírjuk.

Tehát a lényeg: hiába vagytok elvált szülők gyermekei, semmi sem akadályoz meg bennetek, hogy normális párkapcsolatot építsetek ki. Lehet, hogy lassabban fogjátok kiépíteni a magánéleteteket, de ez egyáltalán nem rossz.

Akár papírral, akár anélkül, lehet boldog a kapcsolatotok, a fő, hogy merjetek segítséget kérni, ha úgy érzitek, szükségetek van rá.

Ajánlott cikkek