Egyéb kategória

Készítsetek egészséges gumicukrot otthon!

Ha szeretnétek, hogy mindig legyen otthon egy kis egészséges nasi, akkor készítsetek ti is házi gumicukrot!

vous - 2016.07.31.
Készítsetek egészséges gumicukrot otthon!

Kössétek össze a kellemeset a hasznossal és csempésszetek a házi gumicukrotokba C-vitamint. Egyrészt a gyerekek is szívesebben eszik meg az édességet, mint a vitaminkapszulákat, másrészt ti is élvezhetitek a vitamin hasznos mellékhatásait. Szebb lesz tőle a hajatok, a körmötök és a bőrötök is, ráadásul a betegségek is nagy ívben elkerülnek majd titeket. 

A gumicukor elkészítéséhez ezekre lesz szükségetek:

  • 1/2 bögre hideg víz
  • 100 g zselatinpor. átlátszó, nem ízesített
  • citromlé – sárgához
  • fanta – narancshoz
  • málnaszörp – piroshoz
  • bogyós szörp – lilához
  • kivis ital – zöldhöz
  • a gyümölcsleveket ételszínezékkel helyettesíthetitek
  • aszkorbinsavpor (C-vitamin)

A vizet és az átlátszó zselatint forraljátok fel, majd öntsetek hozzá ételszínezéket vagy pár kanál gyümölcslevet, amíg a megfelelő színt meg nem kapjátok és aszkorbinsavból pedig adagonként szórjatok bele pár csipetnyit, amitől kicsit savanykás ízű, de C-vitamiban gazdag lesz. Miután felforrt a keverék, lehet, hogy habos lesz a teteje, ezt szedjétek le egy kanál segítségével. Ez után kiönthetitek akármilyen szilikonformába. Mivel nem tudjátok túladagolni a C-vitamint, így bármennyit ehettek, amire nincs szüksége a szervezeteteknek, az természetes módon távozni fog.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.