Egyéb kategória

Készítsetek egészséges gumicukrot otthon!

Ha szeretnétek, hogy mindig legyen otthon egy kis egészséges nasi, akkor készítsetek ti is házi gumicukrot!

vous - 2016.07.31.
Készítsetek egészséges gumicukrot otthon!

Kössétek össze a kellemeset a hasznossal és csempésszetek a házi gumicukrotokba C-vitamint. Egyrészt a gyerekek is szívesebben eszik meg az édességet, mint a vitaminkapszulákat, másrészt ti is élvezhetitek a vitamin hasznos mellékhatásait. Szebb lesz tőle a hajatok, a körmötök és a bőrötök is, ráadásul a betegségek is nagy ívben elkerülnek majd titeket. 

A gumicukor elkészítéséhez ezekre lesz szükségetek:

  • 1/2 bögre hideg víz
  • 100 g zselatinpor. átlátszó, nem ízesített
  • citromlé – sárgához
  • fanta – narancshoz
  • málnaszörp – piroshoz
  • bogyós szörp – lilához
  • kivis ital – zöldhöz
  • a gyümölcsleveket ételszínezékkel helyettesíthetitek
  • aszkorbinsavpor (C-vitamin)

A vizet és az átlátszó zselatint forraljátok fel, majd öntsetek hozzá ételszínezéket vagy pár kanál gyümölcslevet, amíg a megfelelő színt meg nem kapjátok és aszkorbinsavból pedig adagonként szórjatok bele pár csipetnyit, amitől kicsit savanykás ízű, de C-vitamiban gazdag lesz. Miután felforrt a keverék, lehet, hogy habos lesz a teteje, ezt szedjétek le egy kanál segítségével. Ez után kiönthetitek akármilyen szilikonformába. Mivel nem tudjátok túladagolni a C-vitamint, így bármennyit ehettek, amire nincs szüksége a szervezeteteknek, az természetes módon távozni fog.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.