Egyéb kategória

Fessetek textilt jéggel – a végeredmény titeket is meg fog lepni!

Ha már a napunk témája Ice, ice, baby, és ennyire dermesztő a hideg, gondoltam, kitalálok nektek egy remek programot beltérben, de azért nem feledkezem meg télanyóról sem. Így addig-addig kutakodtam, mígnem találtam egy szuper textilfestési technikát – kapaszkodjatok meg – jéggel! Na jó, természetesen nem ez az, ami megszínezi az anyagot, de ez segít, hogy elképesztő mintákat hozhassunk létre bármilyen kelmén. Ha ti is kipróbálnátok – amit melegen hidegen ajánlok –, a következőket kell tennetek!

vous - 2017.01.15.
Fessetek textilt jéggel – a végeredmény titeket is meg fog lepni!

körömlakk

Egyszerű körömlakkos DIY-ötletek, bögrétől a tányérig!

„Ha ti már váltottatok géllakkra, esetleg műkörömre, akkor a régi körömlakkjaitok csak porosodnak a polcon, ugye? Ne hagyjátok kárba veszni őket, használjátok fel a barátnőtök, az édesanyátok vagy bárki más ajándékánál! Mégis hogyan? Egy korábbi cikkünkből ITT kiderül!

Amire szükségetek lesz:

 • textilfesték (por alapú)
 • textil
 • rács
 • vödör
 • jég (sok)
 • 1 ek. mosószóda vagy
 • 1 l víz (anyagmennyiségtől függően)

Forrás:
Kerepeczki Anna

Így készül:

 1. Öntsetek vizet egy vödörbe, és szórjátok bele a sót – annak függvényében, hogy mekkora adag textilt szeretnétek befesteni. Addig keverjétek az egyveleget, míg teljesen fel nem oldódik benne a só, majd áztassátok bele körülbelül 15 percre a kiválasztott textilt. A só segít, hogy tartós maradjon majd a festék az anyagban.
 2. Tegyétek rá a rácsot egy vödörre, csavarjátok ki az anyagot, gyűrjétek jól össze, majd mehet is a rácsra. Minél jobban gyűritek össze, annál izgalmasabb lesz a végeredmény.
 3. Halmozzátok rá a jeget az anyagra, majd szórjátok a jégre a festékport (lehet többféle szín is egyszerre). Nem kell, hogy egységesen szórjátok, sőt!
 4. Hagyjátok pihenni 24 órán keresztül, anélkül, hogy hozzányúlnátok.
 5. 24 óra elteltével öblítsétek ki az anyagot, szárítsátok meg, majd vasaljátok ki…
 6. … végül pedig gyönyörködjetek a látványban!

Nézzétek meg a műveletet lépésről lépésre!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.