Egyéb kategória

Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!

Nyakunkon a karácsony, az üzleteket már ellepte a temérdek vásárló. Évekkel ezelőtt már augusztusban megvettem az ajándékokat, de manapság egyre kevesebb az időm, ezért úgy döntöttem, idén ahonnan csak lehet, inkább megrendelem a családomnak és barátaimnak szánt ajándékokat. Az első csomag már meg is érkezett, a szabad estéimen pedig szépen sorban becsomagolom őket, amit most nektek is bemutatok. Így csinálhatjátok könnyen, dekoratívan, költséghatékonyan!

vous - 2016.12.08.
Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!
Objektum doboz

A könyvek és dobozok becsomagolása viszonylag egyszerűen kivitelezhető, míg az amorf és hengeres formák, illetve a különböző méretű és formájú tárgyak együttes becsomagolásával már meggyűlhet a bajunk. Az én ajándékaim között például rengeteg smink- és kozmetikai termék található, amelyek becsomagolása sokszor nem fáklyásmenet, de nem lehetetlen.

Ha ti is hasonló ajándékokkal álltok szemben, a „szaloncukor” jellegű csomagolás lehet a megoldás számotokra, vagy az, ha egy-egy sminkszert nem a csomagba rejtetek, hanem a csomagoláson kívülre helyezitek, amivel még izgalmasabb lesz az ajándék külleme.

„Többe kerül a leves, mint a hús”

Karácsony öröme

Karácsony öröme
Forrás:
Alexandra

Az utóbbi időben elképesztően drágák lettek a csomagolópapírok és szalagok. Miután az ember egy kisebb vagyont költ ajándékokra, ha teheti a csomagolóanyagok költségeit szívesen csökkentené. Egy kis kreativitással a napjainkban menő „megúszós trendeknek" hála, idén nem is lesz olyan nehéz dolgunk.

Ahogyan a lakberendezési és egyéb dekorációs stílusokban, úgy az ajándékcsomagolásban és karácsonyi dekorációkban is hódít a vintage és a puritán irányzat. Így bátran használhattok csomagolóanyagnak egyszerű háztartási csomagolópapírokat, spárgákat, vagy akár faágakat, fenyőgallyakat és leveleket vagy terméseket is.

Ha pedig ezt a naturális hangulatot megfűszerezitek egy kevés arannyal, ezüsttel vagy egyéb csillogó kiegészítőkkel, ti lesztek a tuti befutók úgy, hogy még csak nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlnotok!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Tippek a dekoratív, költséghatékony csomagolás jegyében

 • Használjatok háztartási csomagolópapírokat, sütőpapírokat, újságpapírokat.
   
 • Kötözőnek jöhetnek a raffiák, spárgák, fonalak.
   
 • Selyemszalagokból készítsetek masnikat. Nem kell, hogy az egész ajándékot szalaggal kössétek át. A masnit ráerősíthetitek a csomagra egy spárgával is.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
 • Ha mintás papírra vágytok, faragjatok ki nyomdát burgonyából – ahogyan nagyanyáink tették –, mártsátok bele temperába, és nyomdázzátok végig a papírt vele. Egy radírvégű ceruza vagy egy falevél is szuper nyomda lehet.
   
 • Az ajándékokat nem csak magába a csomagba érdemes elhelyezni, ráköthetitek az apróbb tárgyakat magára a csomagolásra is, ezzel is nagyon egyedi és dekoratív küllemet kölcsönözhettek nekik.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Ha a környezetet is tehermentesítenétek, válasszatok környezetbarát megoldást: csomagoljátok az ajándékokat textilekbe, sálakba, ahogyan a japánok is teszik, az úgynevezett Furoshiki technikájukkal.

Objektum doboz

Színek és harmóniák

Ha egy személynek több csomagot is szántok, hangoljátok össze a csomagolásukat. Válasszatok ki három-négy színt, amelyik az összes csomagon megjelenik majd! Nem kell, hogy ugyanazt a csomagolópapírt válasszátok mindegyik ajándékra. Az egyik legyen egy sima egyszerű (olcsóbb) papír, a másik lehet mintás, a minták színei pedig köszönjenek vissza az egyszerűbb csomagolás szalagjain, kötözőin. Ezek az összehangolt csomagok a fa alatt is nagyon jól mutatnak majd.

Forrás:
Hámori Zsófia

Legyetek kreatívak, és vonatkoztassatok el!

Ki mondta, hogy nem használhattok bármilyen apró kiegészítőt, kötözőt vagy papírt, ami a kezetek ügyébe kerül?

A cikk megjelenését az Avon támogatta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.