Egyéb kategória

Ez eddig a gluténérzékenység legdurvább tünete!

Azt eddig is tudtuk, hogy a lisztérzékenységet komolyan kell venni, mert a tünetei igencsak pokollá tudják tenni a hétköznapokat. A puffadás, hasmenés, hasfájás, fejfájás, ízületi fájdalmak és levertség közül egyik sem hangzik túl jól, ha mindennap szenvednénk tőle, de a legújabban felfedezett mellékhatás mindegyiket felülmúlja.

vous - 2016.06.28.
Ez eddig a gluténérzékenység legdurvább tünete!

A Women's Health ugyanis hírt adott egy 37 éves nőről, aki a doktoriját csinálta, mikor téveszmék törtek rá. Azt érezte, mindenki összeesküdött ellene, és ezt a jelenetet újra és újra lejátszotta maga előtt. Pár hónappal később betörtek a lakásába, és mivel csak a szüleinek volt kulcsa a lakásához, a gyanú rájuk terelődött. Ekkor vallott színt, beszélt először a téveszméiről, és önként intézetbe vonult. Félt, hogy komolyan fennáll nála a skizofrénia lehetősége, ám hiába kapott rá gyógyszert, azok nem segítettek.

Forrás:
pexels

Ekkor komolyabban kivizsgálták, és kiderült, hogy az elmúlt időszakban 20 kilót fogyott ok nélkül, rendkívül gyenge a pajzsmirigye, és nagy tápanyagvesztesége van. Ekkor lassan, de biztosan kiderült, hogy gluténérzékenysége van. Döbbenetes, de a gluténmentes diéta mellett elmúltak a tévképzetei, és ha véletlenül mégis glutént visz be a szervezetébe, ismét visszatérnek. Elképesztő, mindenesetre remélem, ez csak nagyon ritka esetben fordul elő. Szerencsére a finomságokról nem kell lemondania, mi is hoztunk már nektek finom, gluténmentes kekszes receptet. Készítsétek el ti is!

Ajánlott cikkek