Egyéb kategória

Szupernasik, amiktől energikusak lesztek egészen a nap végéig

Ebéd után egy kávé, egy szelet csoki vagy egy süti mindenkinek belefér, főleg, ha estig dolgoztok. De lehet, hogy jobban jártok, ha ezeket elfelejtitek és a lenti listából válogattok, így nem lesz alacsony az energiaszintetek!

vous - 2016.06.19.
Szupernasik,  amiktől energikusak lesztek egészen a nap végéig

Ha nehezen megy a tanulás délután, vagy a munka utolsó óráira már teljesen el vagytok fáradva, akkor fogyasszátok ezeket a nassolnivalókat. A Bustle szerint így az energiaszinteteket is magasan tudjátok tartani. Mutatjuk, milyen finomság helyett mit válasszatok!

Cukor

A nasitok ne tartalmazzon túl nagy mennyiségben cukrot, mert annak megemésztése energiaszint-csökkenést eredményezhet. A csokik és sütik helyett válasszatok magvas, rostos kekszeket vagy magas kakaótartalmú csokit.

Túl nagy

Délutáni nasiként ne válasszatok egy egész hamburgert vagy egy főétkezésnek is megfelelő ételt. Így ugyanis beállhat a „kajakóma”, és a nap végére fáradtak lesztek.

hamburger étel

Forrás:
pixabay.com

Laptop

Ne egyetek a képernyő előtt, mert nem tudtok arra figyelni, hogy mennyit fogyasztotok. Tartsatok pár perc szünetet és töltsétek fel magatokat egy kis harapnivalóval!

Kávé

A kávénak mindaddig a pozitív hatásait élvezhetitek, amíg napi 3 adagnál többet nem isztok. Aki ennél többet fogyaszt, az ingerültté, nyugtalanná válhat és csökkenhet a koncentrációs képessége is. Így inkább a negyedik bögre kávé helyett válasszatok egy nagy pohár vizet!

Forrás:
pixabay.com

Glikémiás index

Figyeljetek oda erre a mutatóra, hiszen a magas glikémiás index szintén fáradtsághoz vezethet. Eleinte energiát adnak az ilyen ételek, de aztán gyorsan vissza is eshet a lelkesedésetek. Ezért válasszatok inkább egy banánt, ami jól egyensúlyban tartja az energiátokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon