Egyéb kategória

Apró dolgok, amikkel tönkreteszitek az éjszakai pihenéseteket

Gondolom, ti is legalább annyira szerettek aludni, mint én. Főleg a rohanós, tanulós, melós napjaitok után igazán rátok fér egy kiadós pihenés. Viszont van, amikor a szervezetetek kiröhög és a jó alvás nem jön össze.

vous - 2016.06.19.
Apró dolgok, amikkel tönkreteszitek az éjszakai pihenéseteket

Igen, az alvás is ugyanannyira fontos, mint a smink lemosása lefekvés előtt. Számtalanszor hallhattátok már ezt is, hogy aludni bizony KELL, mert pár órás pihenésekkel nem lehet meglenni hosszú távon. De mik azok a dolgok, amikkel tönkrevágjátok a pihenéseteket? A Bustle elárulja.

Lefekvés előtt vacsoráztok

Nyilván mindenkit elkapott már a kísértés és benyomott egy jó nagy szendvicset, vagy éppen egy szelet csokit lefekvés előtt. Egyébként újabban azt állítják, hogy nem teszünk rosszat azzal, ha valami könnyűt fogyasztunk lefekvés előtt, viszont a fűszeres, nehezebb ételeket kerülnötök kell, lefekvés előtt legalább három órával!

A szobátok akár a trópusi esőerdő

Forrás:
giphy.com

Ha túlmelegítitek télen a szobátokat, lehetetlen lesz normálisan pihenni. Nyáron pedig egy zárt ablak mellett nemcsak aludni nem lehet, de létezni sem, nem igaz?

Beengeditek a kutyát a hálóba

Sokan lakásban tartják a kutyusokat vagy a cicákat, sőt, az állattal alszanak. Nem tudom, hogy ti ebbe a csoportba tartoztok-e, de ha igen, már biztosan rájöttetek: beengedni az állatot éjszakára a pihenésetek szentélyébe nem túl bulis.

Lefekvés előtt agyonhajtjátok magatokat

Forrás:
giphy.com

Tegyük fel, túl sokat dolgoztatok és még mindig azon pörög az agyatok, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni a projektet. Az agyatok nem fog engedni: rosszabb esetben addig nyúz titeket, míg reggel halálfáradtan ki nem kell kelnetek a pihe-puha ágyikóból. Nyilván arról nem tehettek, hogy sokat kellett dolgoznotok, így csak annyit csinálhattok, hogy a másnapi gondokkal csak másnap foglalkoztok.

Épp pihi előtt zuhanyoztok

Forrás:
giphy.com

Nahát, mikor máskor – gondolhatjátok. Ne értsetek félre: lefekvés előtt zuhanyozni nem ősbűn, csak figyelni kell a víz megfelelő hőmérsékletére. Ugyanis ha túl meleg vízzel fürödtök, az összezavarja az alvási szokásotokat és a pizsiben is olyan melegetek lesz, hogy legszívesebben megszabadulnátok nemcsak a takarótól, de a legvékonyabb pólótól is.

Lessetek el néhány hálószobatrükköt, ami segít nektek az elalvásban! Ha ez nem elég, töltsetek magatokkal minőségi időt, hogy kipihentebbek legyetek!

Ajánlott cikkek