Egyéb kategória

5 hiba, amit mindenki elkövet naptejezés közben

Hogy mi az egyik legjobb dolog a nyárban? Hogy a vízparton süttethetjük a hasunkat! Ez pedig rendben is van – feltéve, ha tudjuk, hogyan használjuk a naptejet. Van ugyanis néhány olyan baki, amit mindenki elkövet napozás közben.
vous - 2016.06.04.
5 hiba, amit mindenki elkövet naptejezés közben

A naptej az a termék, aminek minden női táskában ott kell lapulnia nyáron! Hiszen tudjátok, a forró napon pár perc alatt is megpirulhat a bőrötök, aminek súlyos következményei is lehetnek a későbbiekben. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy megfelelően használjátok a fényvédő krémeket, és ne kövessétek el ezeket az alapvető hibákat!

1. Nem használunk elég naptejet

Dr. Weiser szerint egy teáskanálnyi naptej kell ahhoz, hogy megfelelően védje az arcunkat. És legalább egy felespohárnyi naptejre van szükségünk ahhoz, hogy megvédje a bőrünket a testünk többi részén. Azonban általában ennél sokkal kevesebb naptejet viszünk fel a testünkre. Szóval a tökéletes recept:

1 teáskanálnyi naptej + 1 felespohárnyi naptej = megfelelő védelem

2. Nem kenjük be magunkat időben

Sokszor csak akkor kenjük be magunkat a naptejjel, amikor már napon vagyunk. Azonban a szakértő szerint legalább 15 perccel korábban fel kell vinnünk a fényvédő krémet, hogy aktiválódni tudjon és megfelelően védje a bőrünket. Tehát ha bekenitek magatokat, akkor bizony nagyjából 15 percig még nem véd titeket a naptej.

3. Azután kenjük be magunkat, hogy felöltöztünk

Ha akkor kenjük be magunkat, mikor már kint vagyunk a napon, az azt is jelenti, hogy úgy kenjük be magunkat, hogy fel vagyunk öltözve. Ez pedig ahhoz vezet, hogy egyes bőrfelületeket nem kenünk be, így pedig foltosak leszünk. Szóval ha tehetitek, még otthon kenjétek be magatokat, lehetőleg úgy, hogy még nem vagytok felöltözve.

Forrás:
pexels.com

4. Elfelejtjük bekenni az apróbb felületeket

Bizony, minden egyes testrészünket be kell kenni jó alaposan. Ne felejtsétek el bekenni a füleiteket, az ajkaitokat, valamint az ujjaitok és lábujjaitok közötti részt is.

5. Nem kenjük újra a naptejet

Nagyon fontos: legalább kétóránként kenjétek újra a naptejet.

Ide kattintva megtudhatjátok, hogy mire jó még a naptej azon kívül, hogy megvédi a bőrünket a leégéstől.

Címkék: #hiba #napozás #naptej
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.