Egyéb kategória

Egy szuper tipp, hogyan használjátok a rátok fonnyadt salátát!

Nincs bosszantóbb annál, mikor megveszitek a hatalmas kiszerelésű zöld, zsenge rukkola- és spenótleveleket, majd pár nap múlva, mikor felhasználnátok, összefonnyadt az egész. Szerencsére erre is van megoldás!
vous - 2016.03.13.
Egy szuper tipp, hogyan használjátok a rátok fonnyadt salátát!

A Popsugar oldalán olvastam ezt a szuper ötletet, ami szerintem a zöldturmix-imádók kedvencévé válik az első kipróbálás után. A kulcsszó ugyanis a fagyasztás. Rögtön kétféle módszert is mutatok.

Zacskózzatok!

Szeleteljétek fel a salátának valót, a spenótot, a káposztát, illetve szinte bármelyik fonnyadásra hajlamos leveles zöldséget, és töltsétek légmentesen lezárható zacskókba. Ezután pedig tényleg csak annyi a dolgotok, hogy fagyasztóba tegyétek. Ha okosak vagytok, akkor adagokban gondolkoztok, így ha előre összedobjátok a turmixnak való keveréketek, csak elő kell kapnotok egy zacsit a fagyasztóból, és már turmixolhatjátok is! Egy kis jegesség nem árt, igaz?

Forrás:
pixabay

Elő a jégkocka-formákkal!

Még egyszerűbb dolgotok lesz, ha előre elkészítitek a turmixotokat, és jégkocka-formákba töltitek őket. Ezután lefagyasztott formában bőven elég lesz pár darabot kiszednetek a formából és összezúznotok turmixgépben. Azt hiszem, engem megvettek ezzel az ötlettel, ki is fogom próbálni még idén, úgyis mindig idő előtt elhervadnak a salátáim.

Ha pedig finom turmixreceptre vagytok kíváncsiak, azt is tudok ajánlani nektek, olvassatok el pár receptet itt, de azt is megkérdeztük egy szakértőtől, hogy miért érdemes rászoknotok a spenótra!

Ajánlott cikkek