Egyéb kategória

Csajos bringásként 4 dolgot tudnotok kell a bukósisakotokról

Ha van miért várni a tavaszt a lenge ruhákon és a jó időn kívül, akkor az a bringázás és a motorozás. Nem is olyan érthetetlen dolog ez a rajongás, hiszen mi lehet jobb annál, hogy szelitek, bocs, hasítjátok a levegőt az utakon, két keréken?
vous - 2016.03.11.
Csajos bringásként 4 dolgot tudnotok kell a bukósisakotokról

Jöhet a széttárt karos út közepén tekerős figura a nem túl forgalmas utakon, és végre igazán csajossá tehetitek a bringátokat is, elvégre neki is kijár a megújulás tavasszal, nem igaz? És ha már kiegészítők, akkor remélem, gondoltok a bukósisakra is, hiszen védenetek kell a fejeteket. Mindegy, hogy motor, mindegy, hogy canga, egy csajos darab mindig legyen a fejeteken!

Noha a legtöbben ruhadarabként, kiegészítőként tekintenek a sisakra, életmentő funkciójuk van. Nem is gondolnátok, hogy milyen sokszor ment életet bringa- és motorbaleset során. Mi a párommal gyakran elborzadunk, mikor motorozás közben látunk olyan motorosokat, akik csak a fejük felső részét takaró bukót viselnek. Azért fejjel előre lebukni a motorról ilyen sisakban, felér egy állvesztéssel.

De félretéve a horrorsztorikat, hoztam nektek 4 fontos szabályt, hogy mit ne kövessetek el soha a sisakotokkal! A többségét a saját bőrömön tapasztaltam, és na, szívás volt. Jobb kihagyni az életetekből az ilyen rossz epizódokat.

Lófarok nuku!

Forrás:
pixabay

Ne, ismétlem, NE húzzátok a fejetekre a sisakot úgy, hogy lófarokban van a hajatok. Lehet, hogy az első pillanatban nem tűnik olyan fájdalmasnak a szorító érzés, de forgalomban motoron és bicajon ülve visítozni fogtok egy közelben lévő pihenőért, hogy levehessétek a fejetekről a satuvá avanzsálódott sisakot. Addig pedig marad a néma sírás.

Fonjátok be a hajatokat!

Életem legrosszabb döntése volt szabad hajra ráhúzni a bukót. A szél ugyanis annyira összekócolta, hogy négy óra száguldás után berasztásodott a hajam, és anyukám szálanként fésülte ki, én meg bőgtem, mint a szamár. Ezután kizárólag befont hajjal vagyok hajlandó sisakot venni a fejemre. Bringára ez éppen úgy igaz, ott már csak azért is, mert nincs rosszabb a menet közben arcba vágódó hajrengetegtől.

Fontos a jó méret

Eleinte kölcsönkapott bukóban ültem motorra, és nem pont az én fejemre való méret volt. Az ideális sisak ugyanis pontosan illeszkedik a fejetekre, nem lötyög, talán eleinte picit szorít is. Hát, az enyém lötyögött, és az ellenszélben pingpongozott a fejem a sisak összes oldalfelülete között. Abszolút szívás volt, és végig az járt a fejemben, hogy mivel tudnám kitömni. A túl kicsi bringás sisakkal is megjártam már, gyönyörű vízszintes vonalat hagyott a homlokomon, és úgy néztem ki, mint egy gyenge Teal’c utánzat a Csillagkapuból.

Esés után cseréljétek le!

Egy ütődött, esést szenvedett sisak már nem tud olyan nagy biztonsággal védeni, mint egy vadonatúj. Ne ezen múljon az életetek, így egy koccanós esés után, ha a sisak is ütközött valamivel, dobjátok ki! A bringa sisakját törjétek össze, nehogy a kukából kihalászva valaki használja vagy eladja!

Ajánlott cikkek