Lélek

A Kos csillagjegy jellemzése – türelmetlen, de a végsőkig kiáll másokért

A Kos a zodiákus (állatöv) első jegye. Velük kezdődik a tavasz, a csillagászati év és minden. A Kos a kezdetek szimbóluma, ezért érthető, hogy erősségük az elkezdésben van – és nem a befejezésben. Elsők szeretnek lenni, győztesek, akik hősiesen minden akadályt és félelmet legyőznek.
vous - 2016.03.21.
A Kos csillagjegy jellemzése – türelmetlen, de a végsőkig kiáll másokért

Egyszerre lovagiasak és figyelmetlenek. Későn érő típus, akit elsősorban saját kiválósága foglalkoztat. A jegy szülöttei között találunk sok vezetőt, híres embert, színészt, előadót, vállalkozót, rendőrt, katonát, tűzoltót, hőst. Bátor, mint a Nyilas.

5 dolog, amit a Kos jegyről gondolnak

  1. Szenvedélyes
  2. Türelmetlen
  3. Őszinte
  4. Akaratos
  5. Nagy újrakezdő

Szenvedélyes

Irigylésre méltóan képes lázba jönni, hihetetlen energiakészlettel rendelkezik, vonzzák a hirtelen kezdeményezések. Mindig úgy viselkedik, ahogy az ösztönei diktálják. Szenvedélyes, élvezi a kihívást, a csábítást. Mindig siet valahova, mágnesként vonzzák az új eszmék, az ismeretlen kalandok. Lesz része kalandban 2016-ban is.

Forróvérű és lelkes. A veszély csak ösztönzi. Mindent és azonnal meg akar szerezni. Az új szerelem mindent elsöprő lendülete felélénkíti és erőssé teszi. Ám amilyen hirtelenséggel felizzott, olyan gyorsan képes alábbhagyni az őrült szenvedély.

Türelmetlen

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Türelmetlen, jelentéktelen apróságokon is képes felhúzni magát. Meg kell tanulniuk megnyugodni, és könnyedebben venni a dolgokat, mert a világban sok fontos ember él még rajtuk kívül. Hajlamos elvárni, hogy a dolgok azonnal és tökéletesen valósuljanak meg.

Meg kell értsék, hogy másoknak más életük, szükségleteik, álmaik és érdekeik lehetnek, mint nekik. A türelem mellett a másik bűvös szó, amit el kell sajátítsanak, az a tolerancia. Azért nem a Kos a „legnehezebb” csillagjegy…

Őszinte

Az őszinteség, a nyíltság és a hűség nagyon fontos egy Kosnak. Nem köntörfalaz, egyenesen a szemedbe mondja, amit gondol. Ami a szívén, az a száján. Sosem támadna hátba, nem bosszúálló. Stílusát ugyan szokni kell, néha túl nyersen és őszintén fogalmaz. Úgy bánt meg másokat, hogy nem is veszi észre. A lélek finom dolgaihoz általában nincs nagy érzéke, vigasztalódni nem biztos, hogy egy Kos a legjobb választás. De ha valamiben tisztán szeretnénk látni, őszintén számíthatunk a véleményére és jó meglátásaira.

Akaratos

Nehezen fogadja el a valós tényeket, mivel a saját maga alkotta álomvilágban él, vagyis nem a dolgok valós állapotát látja, hanem azt, amilyennek lenniük kellene. Általában nincs tisztában vele, hogy mások esetleg más utat is választhatnak.

Nehezen értelmezi a kompromisszum és az együttműködés fogalmát. Ha nagy hévvel kiáll valamely ügyben, számára minden más lényegtelenné válik.
Nehezen hallja meg az övével ütköző véleményeket, hiszen saját elképzeléseit tűzön-vízen keresztülviszi. Hihetjük, hogy önző és egocentrikus, ugyanakkor nem önzőbb, mint bárki más, sőt, önzetlenebb tud lenni az átlagnál, nagyvonalúan képes segíteni másokat, emiatt könnyen ki is használható.

Nagy újrakezdő

Szinte mindegy, milyen veszteség éri, legyen anyagi vagy érzelmi kátyú, egy Kos nagyobb eséllyel áll talpra, mint a többi csillagjegy szülötte. Miért? Mert önbizalmát alapvetően nem töri meg az akadály, hisz önmagában, és jó eséllyel tanul is az élet nagy csapdáiból.

Hiába megy sokszor fejjel a falnak, kétszer nem követi el ugyanazt a hibát. Képes elhinni, hogy a javát szolgálja a tapasztalat, akkor is, ha az adott szituáció alatt rövid ideig heves és nagy fájdalmat él át.
Túléli. Feláll. Továbbsétál úgy, hogy közben méltóságát is megőrzi.

Ha a társatok Kos

Van egy bűvös szó, amely minden Kost rabul ejt, ez pedig az izgalom. Akár részese, akár csak nézője, a következő három feltétel elengedhetetlen egy Kos számára:

1. Kihívás legyen
2. Fénysebességgel történjen
3. Új tapasztalatok felé haladjon

Ne akarjuk megváltoztatni Kos jegyű párunkat, ne akarjuk birtokolni, térre és szabadságra van szüksége. Jelszava: mindent most rögtön! Erős és energikus, aki mellett nem unalmas az élet. Szerelmi téren nem érdemes provokálni, hiszen féltékeny.

A kudarcot nehezen viseli, megalázónak tartja, ha visszautasítják, de nem kell félteni: ha veszít is, túl fogja élni. Egészen rövid ideig lógatja csak az orrát, és hamar jókedvre hangolódik, hiszen tudja, van fény az alagút végén.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!