Lélek

A Skorpió jegy jellemzése – Valóban félni kell a marásuktól?

Amikor mások már rég továbbléptek, a Skorpió még szenved. Felejteni nem tud. Amikor az adrenalin szétárad a testében, páratlan boldogság tölti el. Szélsőséges. Igen, és a marása is veszélyes. Az átlagemberhez képest többet foglalkoztatja a halál. Uralkodó bolygója a Plútó, amely a mitológia szerint az alvilág és a sötétség istene. Lehet tőlük félni, lehet őket gyűlölni, de sose becsüljünk alá egy Skorpiót! Szenvedély és szenvedés nélkül nem élet az élet mellettük.

vous - 2023.10.13.
A Skorpió jegy jellemzése – Valóban félni kell a marásuktól?

5 dolog, amit gondolnak a Skorpiókról

  • Rendkívüli erő
  • Kifürkészhetetlen
  • Fontos az együttlét
  • Bosszúálló
  • Mindent megérez

Rendkívüli erő

Rendkívüli erő birtokosa, akit az akadályok csak ösztönöznek. Az állatövi jegyek közül a legellenállóbb. A Skorpió a saját belső törvényeinek engedelmeskedik, ösztöneire hagyatkozva cselekszik. Tisztában van vele, hogy saját magán kívül senkire sem számíthat. A legbizalmatlanabb jegy, ezért ha valaki egyszer eljátssza a bizalmát, onnan nincs visszaút. Nem ijed meg a tilalmaktól, a veszélyektől, a játszmáktól, a könyörgésektől.

Kifürkészhetetlen

Céltudatos, jól tudja, mit akar, és amit nem, azt még annál is jobban. Nem riad vissza a fájdalomtól, akkor sem, ha magának okozza. Vérbeli nyomozó, aki nem fél használni a megszerzett információkat. Mindent lát és mindent érez, de feleslegesen nem fecseg. Titoktartó. Nem jár mindig tisztességes úton. Ugyanakkor a Skorpió mindenét képes odaadni annak, akit kiválasztott, legyen az férj, barát, gyerek, és ha meg kell őket védeni, nem ismer akadályokat.

Fontos számukra az együttlét

Fontos számukra az együttlét – ez alapvetően igaz. Erős magnetikus érzéki kisugárzással és karizmával rendelkeznek. Minden jegy máshogy vezeti le a feszültséget. A Skorpió a testiségen keresztül tudja ezt a legjobban megtenni. Az aktus az egyik legfontosabb erőforrásuk, vitalitásukat innen nyerik. Nem jönnek zavarba a témától, nyíltan, gátlások nélkül lehet velük a tabukról beszélgetni. Természetesen nem minden Skorpió jegyűnek fontos a bujaság, de tény, hogy sokuk kifejezetten provokatív reakciókra képes.

Bosszúálló

Nem könnyű megérteni a Skorpió viselkedését. A problémákat nem tudja azonnal felgöngyölni, lereagálni, hanem csak később határozza el, mitévő legyen. Ha viszont döntött, zárkózottá és kifürkészhetetlenné válik. A Skorpió marását vélhetően már mindenki ismeri, kegyetlen tud lenni, ha sérelem éri. Ha megbántva érzi magát, nem mutatja ki nyíltan, kivárja az időt, ha kell, éveket is, hogy megbosszulhassa. Jó tanács: ellenségednek sose válassz Skorpiót, szövetségesnek viszont kiváló.

Mindent megérez

A Skorpió jegye az átalakító erőt és az okkult bölcsességet rejti. Bár nem szereti a változásokat, makacsul ellenáll, mégis képes a megújulásra. Jelképe a főnixmadár. Ösztönösen mindent megérez, és az ítélőképessége is nagyon jó. Szeret mindent az ellenőrzése alatt tartani. Az alacsony önértékeléssel bíró Skorpió kisajátító és féltékeny – a másik testét-lelkét birtokolni akarja, a megszállottságtól sem riad vissza. Elengedésre szinte képtelen. A Skorpió a szélsőségek jegye, egyszerre képes építeni és rombolni. Sokuk gyógyító képességgel bír.

Ha a társunk Skorpió, akkor nagy figyelmet kíván!

Felszínesség kizárva. Öveket bekapcsolni! Készüljünk fel a játszmákra! Felejtsük el a mellébeszélést! A hazugságot azonnal kiszimatolja. Szereti a titkokat, az elérhetetlent, a kalandot, az adrenalint. Őt akarni kell. Az állóvíz a halála. Amikor hallgat, nem jelenti azt, hogy az nem érdekli. Ellenkezőleg: azt is tudja már, amit te még nem. A vesédbe lát. A saját lapjait nem teregeti ki. Ha mégis, az annak a jele, hogy nagyon szeret és bízik benned.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.