Egyéb kategória

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. E jegyben több személyiség is lakozik. A Halak jegy az úgynevezett kettős jegyek közé tartozik (ilyen kettős jegy még az Ikrek és a Nyilas), amely ellentmondásokkal teli. Ennek mértéke attól függ, hogyan viszonyul a saját sebezhetőségéhez: elfogadja, áramlik-e vele, esetleg menekül előle, vagyis szemben úszik az árral.

vous - 2022.01.31.
A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Rendkívüli képzelőerejük, kivételes látásmódjuk nem ismer határokat. Kiváló színészek, zenészek és művészek kerülnek ki e jegy szülöttei közül.

5 dolog, amit a Halakról gondolnak mások:

  • Álmodozó
  • Együttérző
  • Megtévesztő
  • Kicsúszik a kezed közül
  • Spirituális gyógyító

1. A saját világában él

A Halak személyiség nemcsak saját maga, hanem a környezete számára is megfejthetetlen rejtélyt jelent. Amikor olyan érzésünk támad, hogy az illető nem erre a bolygóra született, mintha a Holdról jött volna, vagy valamelyik tündérmeséből lépett ki, biztosak lehetünk benne, hogy Halak szülöttel van dolgunk.

Valójában ő is azt keresi, hogy miért van itt. Óriási fantázia, képzelőerő jellemzi, gyakran megesik vele, hogy más dimenziókat keres, mint ahol éppen van. Van benne egyfajta elvágyódás, feloldódni vágyás valami nagyobb egészbe.

Az álmai egész életében követik vagy fordítva, ő követi az álmait. Különleges misztikus antennái előbb jeleznek, mint ahogyan azt ésszel fel lehetne fogni. A realitásokat, a hétköznapi valóságot különös módon értelmezi, csakúgy, mint a pénzt; kapcsolata ezekkel annyira megfoghatatlan, mint ő saját maga.

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?
Forrás:
Cséfalvay Fanny

2. A Halak jegy szülöttébe rengeteg érzelem és együttérzés szorult

Szívesen segít azokon, akik lelki vigaszra szorulnak. Nemcsak az embereket segíti, hanem sokuk nagy állatbarát és állatmentő. Valódi megértéssel képes odafigyelni másokra, segítő kezet nyújt, kész elmenni a teljes önfeláldozásig is. Mások problémáival képes annyira azonosulni, hogy a saját problémáit túlságosan háttérbe szorítja, vagy nem is vesz róluk tudomást. Emiatt gyakran megesik vele, hogy a megmentő szerepébe bújik.

A Halak jegyűeknek meg kell tanulniuk saját problémáikhoz őszintén viszonyulni, azokat előrébb sorolni másokénál, határokat szabni, különben sok csalódás érheti.

Együttérzését leginkább valamilyen szolgálat vagy művészi tevékenységen keresztül tudja kifejezni.

3. A Halak igazi kaméleon, megtéveszti környezetét

A Halak nagyon gyorsan átveszi a környezete hangulatát, elvárásait és kívánságait, majd végül eggyé is tud válni velük. Átváltozó képessége megtévesztő lehet, könnyű prédái lehetnek azok, akik elveszettek vagy nincs határozott álláspontjuk az életről. Ügyesen képesek manipulálni a környezetüket, sajnálatukra játszva, vagy éppen homályos utalásokkal befolyásolni.

4. A Halakat nem lehet megmarkolni – kicsúszik, elúszik

Problémát megoldani egy Halakkal egyszerű is, meg nem is. Merthogy egyszerre van veled, meg nincs is. A Halak valódi hatalma és bölcsessége abban a képességében rejlik, hogy mindent lehetségesnek tart, „Minden úgy jó, ahogy történnie kell” és együtt halad az élettel. Ehhez nagyon nagy belső tartásra, bátorságra és az életbe vetett bizalomra van szükség, hiszen ki van téve a bizonytalanságnak és a sebezhetőségnek.

Ennek az erőnek a hiányában a Halak árnyoldala a lustaság, a sodródás – nem áll szemben senkivel („Én nem bántok meg senkit”), így önmagával sem kell szembenéznie, a befolyásolhatóság, a határok nélküliség, a túlzásba vitt idealizmus, a könnynélküliség” – lélekben „kiszáradt”, alkohol és más káros szenvedélybe menekülés.

Ismeri a csatornát a láthatatlanhoz

Sok Halak jegy szülött vonzódik a spiritualitáshoz, amelyen keresztül az elfogadás és az odaadás leckéit tanulják. Kifinomult érzékelésük, intuíciójuk segítségével képesek kapcsolatot teremteni a láthatatlan világokkal, gyógyítani másokat.

Nagy kihívás számukra, hogy ne osszák jóra és rosszra a történéseket, hajlamosak egyoldalú spiritualitásban élni. Fontos, hogy a Szűz ellenpólusával kiegészülve képesek legyenek az élet földi követelményeinek is megfelelni.

600

Amikor a párotok Halak

Meglehet, hogy a kapcsolat elején nagyon lelkes, aztán a „már úgyis szeret” érzés után alábbhagy a szenvedélye. Egyébként mindenért nagyon tud lelkesedni, különösen, ha félreérthetetlenül értésére adjuk, hogy szükség van rá. Önzetlensége minden szinten megnyilvánul, legyen szó barátról vagy csak egy ismerősről. Nem áll tőle messze a mártír szerep és a manipuláció sem. Észre sem vesszük, és máris a lekötelezettévé válunk. Romantikus, idealista, érzékeny lélek, aki még hisz a mesékben, a szuperhősökben és a világbékében.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.