A kis zöld bogyókat látva fel sem merül az emberben, hogy milyen gyönyörű virágok bimbóit esszük meg salátába, pizzára téve. Érdemes megismerni ezt a kis rügyet, ami finoman ízesítheti ételeinket!
A kapri a Földközi-tenger vidékén, a Mediterráneumban mindenhol megterem, sőt termesztik is. Egy-másfél méteres cserje, ami gyakran belekapaszkodik sziklafalba, Olaszországban járva gyakran láthatjuk épületek réseiben megkapaszkodva. A tövises növény – tövises kaprinak is hívják – virágbimbója a kapribogyó, termése pedig a szintén ehető kaprigyümölcs. Igénytelen növény, jól tűri a szárazságot, a forró sziklafalon például nem sok esővízhez juthat.
Kíváncsiak vagytok, hogyan érdemes felhasználni és milyen kiszerelésben szerezzétek be? A válaszokat megtaláljátok a Cookta oldalán, ahol más szuper recepteket is olvashattok.