Egyéb kategória

Ha nem veszítetek el barátokat, akkor nem is váltok felnőtté

Kislányként minden olyan egyszerűnek tűnik. Először a plüssbarátainkkal játsszuk el az életünket, majd ahogyan növünk, lassan felváltják az igazi, hús-vér barátnők. A történet nem változik, hajnalig tartó traccspartik, bulik, közös sírás, vigasztalás, majd együtt kávézgatunk, míg a csemetéink önfeledten szaladgálnak körülöttünk.

vous - 2021.07.22.
Ha nem veszítetek el barátokat, akkor nem is váltok felnőtté

Sajnos nem mindenki élete íródhat a Született feleségek forgatókönyve alapján, bármennyire is szeretnénk, ha az összes barátnőnk a szomszédságunkba költözne, és hosszas délutánokon át kártyázgatnánk és pletykálnánk.

Visszagondolva a középiskolás évekre értetlenül nézek magam elé, hogy mennyi minden megváltozott, pedig annyira igyekeztem. Finoman gondoztam a barátságaimat, tápláltam, magamhoz öleltem és feltétlenül szerettem azokat, akik körülöttem voltak. Aztán vége lett. Szép lassan elszivárgott az életemből a legtöbb olyan ember, aki valaha a legtöbbet jelentette számomra. Az én hibám?

Ha valaha elért benneteket egy ehhez hasonló válság, amikor nem érzitek többé magatokénak azt a társaságot, akikkel átvészeltétek a gimnáziumi éveiteket, van egy jó hírem: nem hibáztatok, csak felnőttetek. Egy nap a legtöbbünket eléri a változás. A szemünk kinyílik, és végre nemcsak nézünk, hanem látunk is. Rájövünk, hogy ideje kilépni a szüleink árnyékából és a saját utunkat járni, felelősséget vállalni és tenni a saját életünkért. A baj azonban csak annyi, hogy mindenkinél más időben jön el a megvilágosodás.

Forrás:
pixabay.com

A barátaink nem feltétlenül rossz emberek, csak valahol elcsúsztak az elképzeléseink. Valami megváltozott, és velük lógni inkább fárasztó lett, mint élvezetes. Ilyenkor érezzük magunkat először igazán magányosnak. Nagy bulik, hosszas alapozások, hajnali részegség és napokig emlegetett kínos történetek, amikből nekünk csak a szemrehányás jut: miért nem ittunk, miért nem maradtunk, miért nem buliztunk, csak rontottuk a levegőt és a hangulatot. És itt van az a pont, amikor jobb, ha belátjuk: megváltoztunk és elengedjük a múltat.

Lehet, hogy nehéz megtenni, de ez egy fontos része a felnőtté válásnak. Ezek a barátságok mérgezik a jövőt, visszatartanak attól, hogy azzá váljatok, akinek lennetek kell, vagy akik közben lettetek. Nem rossz emberek vagy lúzerek lesztek, hanem felnőttek, akik igenis tudják, mit akarnak és mi a rossz nekik.

Ha hasonló cipőben jártok, a következő néhány tipp talán a segítségetekre lesz a továbblépésben.

Kívülálló

Nem tudjátok olyan odaadással és figyelemmel kísérni a beszélgetéseket? Valószínűleg már nem úgy viselkedtek, mint a világ legjobb hallgatósága, mert már meguntátok a problémák megoldását más helyett. Keményen hangzik, de ez csak annyit jelent, hogy már más az értékrendetek. Jobban jártok, ha olyan ember társaságát keresitek, akivel megvan a közös hang.

Forrás:
pexels.com

Élvezetes egyedüllét

Sokáig úgy gondoltam, hogy az egyedüllét egyenlő a magánnyal. Aztán ahogy a dolgok változtak, rájöttem, hogy társaságban ugyanúgy lehet magányos az ember és épp ezért a kettő nem köthető össze. Néha kell, hogy magunkkal foglalkozzunk. És hogy mekkora különbség is van a magány és az egyedüllét között? Andi itt mesél nektek róla!

Jövőkép

Ahogyan az expasiknak, ugyanúgy a baráti körben is vannak olyan emberek, akiknek nincs helye a jövőnkben. Nem tervezünk velük sem nyaralást, sem közös albérletet. Gondoljátok végig, kik azok, akiket szeretnétek a jövőtökben is látni, és kik azok, akik semmiképp nem illenek bele, így máris kiderül, kit éreztek igazán a barátotoknak.

Elveszett lélek

Ha teljesen elveszve érzitek magatokat, és nem tudjátok, hogy merre halad az életetek, először nézzetek körül a baráti körötökben. Vannak emberek, akik elbizonytalanítanak a változásban és próbálnak az általuk formált ember bőrében tartani. Próbáljátok ki, milyen, ha nélkülük élitek azt az életet, amit ti magatok szeretnétek. Jobb érzés? Nincs is több kérdésem.

Azonosulás

A mérgező baráti kapcsolatok próbálnak a múltban tartani és arra a képre formálni, ami szerintük a legjobb – nekik. A jó barátok a jövő felé löknek és elfogadják azt, akik épp vagytok vagy akivé váltok.

Szeressétek magatokat!

Ajánlott cikkek