Egyéb kategória

Ha nektek is megbolondult a Facebook-falatok, nem ez az üzenet segít

Valószínűleg ti is észrevettétek, hogy az elmúlt napokban, hogy a Facebook-falatokon vagy egyáltalán nem látjátok az ismerőseitek posztjait, vagy számotokra nem releváns ismerősök posztjai jelennek meg. El is indult egy körlevél, amely azt állítja, segít abban, hogy ne egy legyen.

vous - 2018.02.17.
Ha nektek is megbolondult a Facebook-falatok, nem ez az üzenet segít

A levél, amellyel már biztosan találkoztatok, így szól:

„Kedves Barátaim, Ismerőseim! Kérlek, olvassátok végig!

A Facebook-algoritmus megvaltozott: Nem túl sok barátom bejegyzését látom… Mit lehet tenni? Hogy lehet elkerülni, hogy ne mindig ugyanazt a 25 FB-os barátod lásd – és szinte senki mást?

Ez a bejegyzés megmagyarázza, miért nem látjuk a barátaink összes bejegyzését. Vicces, azt hittem, ha követem a Facebook-on, meglátom, mit tesz közzé. Többé már nem…
A hírfolyamodban tapasztalhattad Te is a közelmúltban, hogy csak néhány ember bejegyzéseit mutatja be a Facebook, kb. 25-öt. Ráadásul többször is ugyanazt, mert a Facebooknak új algoritmusa van.

Forrás:
Pexels

A rendszerük kiválasztja azokat, akik el fogják olvasni a bejegyzésedet. Én azonban szeretném magam választani, ezért kérek egy szívességet.

Ha ezt az üzenetet elolvastad, hagyj nekem egy gyors megjegyzést. (Egy "hello", egy matrica, amit csak akarsz.) Így meg fogsz jelenni a hírfolyamomon! Ellenkező esetben a facebook dönti el, hogy kit mutasson meg nekem, higy szerinte kik az én barátaim – amit én nem szeretnék…

Ne habozz lemásolni és felrakni ezt a levelet az oldaladra! Ha ezt nem teszed, akkor ez lesz az oka, hogy nem láthatod a barátaid sok-sok bejegyzését. Köszönöm a fejeket azoktól, akik már lemásolták és beillesztették a fentieket! Köszönöm, hogy adsz bármilyen hozzászólást! Ragyogó napot, rengeteg mosolyt!”

Nem ez az egy levél indult útnak, hanem több különböző, de a lényeg ugyanaz:

a Facebookot ki lehet játszani néhány kommenttel.

A Facebook szóvivője azonban cáfolja a fenti híresztelést. Azt a választ adta a Washington Post újságírójának, hogy a Facebook algoritmusa bizony ezzel a levéllel sem változtatható meg. Majd az algoritmus eldönti, mi mit látunk, de természetesen az alapján dobálja fel a posztokat, amilyen olvasói / kattintási szokásaink vannak.

Ha azonban tudatosak vagytok, akkor van esélyetek alakítani az algoritmuson valamennyit. Igaz, egy üzenet bemásolásánál több időre lesz szükségetek ahhoz, hogy kiválasszátok, mit szeretnétek látni a hírfolyamotokban. A leírást ide kattintva találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.