Egyéb kategória

Kipróbáltuk a Marketplace-t, a Facebook online piacát

Már megszokhattuk, hogy a Facebooknál mindent elkövetnek, hogy a létező összes igényünket kielégítsék. Tájékozódunk, szórakozunk, eseményekről értesülünk, videókat nézünk, véleményt cserélünk, barátainkkal beszélgetünk, csoportokhoz csatlakozunk… Szinte már alig van, amit nem tudunk elintézni a legnagyobb közösségi portálon. Eddig is voltak csereberélős csoportok, de most megérkezett a hivatalos Facebook-piac: a Marketplace.

vous - 2017.09.16.
Kipróbáltuk a Marketplace-t, a Facebook online piacát

Amikor valaki megszólalt az irodában, hogy már neki is megjelent a Marketplace, először azt se tudtam, miről van szó. Őszintén, fel sem tűnt, hogy megjelent baloldalt egy új ikon. Elkezdtük nézegetni, kinek milyen hirdetéseket dobott fel, és nagyon jól szórakoztunk a viccesebbnél viccesebb ajánlatokon.

Összegyűjtöttem pár vicces és érthetetlen hirdetést, amiből tanulhatunk, hogyan nem érdemes eladásra kínálni a cuccainkat!

Fürdőszobaszelfi? Jaj, ne!

Ha ruhát szeretnétek árulni, nem rossz megoldás, ha felveszitek, amikor lefotózzátok, így látható, hogy áll a ruha, ha valaki viseli. De mivel a ruhát akarjátok eladni, nem a fürdőszobaszekrényt és a fogkefegyűjteményt, érdemes megkérni valakit, hogy készítsen rólatok egy jó fotót semleges háttér előtt!

Csinos kardigán

Forrás:
Facebook

Rend a lelke mindennek

Az igazat megvallva, ha konyhabútort akarok venni, nem túlzottan érdekel, hogy épp most sikerült elmosogatni, és nekilátni az ebédnek, amiben, ha jól látom, hagyma már biztosan lesz. Lehet, hogy épp kiégett a villany is, azért volt szükség a létrára? Bárhogy is legyen, ha képeket készítetek a lakásotokról, takarítsatok ki, és pakoljatok el mindent szem elől, ami nem oda való! Tudom, hogy alapnak tűnik, de ahogy nézem a hirdetéseket, nem mindenki számára evidens…

Konyhabútor

Forrás:
Facebook

Betolakodók

Távol álljon tőlem, hogy elítéljek bárkit amiatt, hogy a kutyáját fotózza, hisz akkor magamat is kiröhöghetném, de azért vannak képek, amikről nem hiányzik a házi kedvenc, a nagypapa könyöke, a kertészkedő szomszéd, vagy ahogy már a fürdőszobás példánál említettem: mi magunk.

Fókuszáljunk a lényegre!

Kutya

Forrás:
Facebook

Vakumánia

Jó dolog a vaku, mondjuk akkor, ha nincs elegendő fényforrásunk, és szeretnénk valamit messzebbről lefotózni. Ha telefont, laptopot vagy tévét fotózunk, érdemes elfelejteni, hogy létezik vaku is a világon. Ja, és köszi, nem vagyok kíváncsi, kivel chatelsz épp! 🙂

Vaku

Forrás:
Facebook

És amiket csak úgy itt hagyunk… Kommentár nélkül.

Albérletet keres

Forrás:
Facebook
Segítséget kér

Forrás:
Facebook
Nagy zsákba

Forrás:
Facebook
Személyiségi jogok

Forrás:
Facebook

Ti kipróbáltátok már a Marketplace-t?

Ajánlott cikkek