Egyéb kategória

Figyeljetek a testetekre: ezekből a jelekből tudhatjátok, ha nem kiegyensúlyozott az étrendetek

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Ez pedig valóban így van, ugyanis ha az étrendetek kiegyensúlyozott, akkor ti is azok vagytok. Ha viszont ezeket a jeleket tapasztaljátok, akkor nem ártana változtatni az étkezési szokásaitokon.
vous - 2016.02.18.
Figyeljetek a testetekre: ezekből a jelekből tudhatjátok, ha nem kiegyensúlyozott az étrendetek

Ha az étrendetekkel gond van, azt a szervezetetek számtalan módon jelzi. Látszódhat a fizikai megjelenéseteken, a hangulatotokon vagy az energiaszinteteken – írja a Bustle. Ha ezt az 5 jelet tapasztaljátok, akkor itt az ideje változtatni!

1. Ritkul a hajatok

A hajhullás és kopaszodás gyakori oka a vitaminhiány, legtöbb esetben a vas, a D-vitamin és biotin hiányzik ilyenkor a szervezetből. Ha a haj drasztikusan elvékonyodik, akkor előfordulhat, hogy nem kap elég fehérjét, vagy pedig túl sok A-vitamint fogyasztotok.

2. Fáradtság

A fáradtságot gyakran vashiány okozza, amit könnyen beiktathattok az étrendetekbe. Arra azonban figyeljetek, hogy a növényi alapú forrásokból nem annyira tud felszívódni a szervezetetekbe, mint a vörös húsokból.

Forrás:
pixabay.com

3. Ingerlékenység

Nem jön a metró, lassú a számítógép és túl sok ember áll előttetek a sorban? Ha ezeken a mindennapi apróságokon a kelleténél jobban felhúzzátok magatokat, az szintén lehet a nem megfelelő étkezés miatt, például ha a szervezetetek nem kap elég B6-vitamint. Közvetetten ez felel ugyanis a hangulatotok szabályozásáért.

4. Fáztok

Fáradtak vagytok és állandóan fáztok? Lehet, hogy a szervezetetek nem jut elég jódhoz. Ez az ásványi anyag elengedhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Szóval ha a gondolattól is összerezzentek, hogy kimentek a hidegbe, akkor lehet, hogy alacsony a jódszintje a szervezetetekben, vagy rosszabb esetben a pajzsmirigyetek nem működik megfelelően.

Forrás:
pixabay.com

5. Törékeny körmök

A szép körömért és bőrért a fehérje felel. A gyenge körmök továbbá a zsírsavak és a biotin hiányosságát is jelezhetik, amiket friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, valamint teljes kiőrlésű gabonákkal könnyedén pótolhattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon