Egyéb kategória

Repedt üveg vagy fülgyulladás? A fokhagymán nem fognak ki!

Bár a fokhagymáról a legtöbbször az juthat eszünkbe, hogy nem szívesen fogyasztjuk randi előtt, mert nem kívánt hatásokat eredményez, nem szabad ilyen könnyen lemondani róla, hiszen rengeteg mindenre használhatjuk. Jöjjön is öt szokatlan felhasználása a fokhagymának!
vous - 2016.02.13.
Repedt üveg vagy fülgyulladás? A fokhagymán nem fognak ki!

1. Arctisztítás

Tudom, hogy éppen milyen fejet vághattok, hiszen ki dörzsölné be az arcát fokhagymával, hogy azután csak úgy bűzölögjön? Senki. De inkább használnátok durva vegyszereket a bőrötökön? A fokhagyma sok allicint tartalmaz, ami köztudottan antibakteriális, gombaölő és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. Nyomjátok össze a fokhagymát, kenjétek szét az arcotokon, majd 15 perc múlva mossátok le. Arra viszont figyeljetek, hogy ezután hidratáljátok a bőrötöket, különben kiszáradhat.

2. Fogfájás

Ha épp nem volt időtök eljutni a fogorvoshoz, de rettenetesen fáj a fogatok, akkor a fokhagyma is jó megoldás lehet. Nyomjátok össze, és helyezzétek a szátokba közvetlenül a fájós fog mellé. Így enyhíthetitek a fájdalmat, de mindenképp keressetek fel egy fogorvost, ha komoly problémát tapasztaltok.

Forrás:
giphy.com

3. Fülgyulladás

A fülgyulladás nem gyerekjáték, ezt bárki elmondhatja, akinek valaha begyulladt a füle. A fokhagyma természetes antibiotikus hatású, így csodaszer lehet, főleg akkor, ha fokhagymaolajat használtok. Ehhez nem kell mást tennetek, csak néhány csepp meleg fokhagymaolajat csepegtetni a fületekbe, hogy enyhítsétek a fájdalmat.

4. Szilánk és szálka

Ugye milyen idegesítő, amikor egy szálka vagy éppen szilánk megy az ujjatokba? Most megérkezett a megoldás! Tegyetek egy fél gerezd fokhagymát egy sebtapasz alá és hagyjátok az érintett területen egy éjszakán át. Nemcsak el fogja távolítani a szálkát, szilánkot az ujjatokból, de gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően még a duzzanatot is el fogja tüntetni.

5. Hajszálrepedések

Ez a módszer minden bizonnyal az egyik legvitatottabb mind közül, de sokan állítják, hogy a fokhagyma képes megjavítani a hajszálrepedéseket az üvegen. Ha megpucolunk egy gerezd fokhagymát, akkor érezzük a kezünkön, hogy ragad. Pontosan ezért használják az üvegen található hajszálrepedések kijavítására. Egy próbát megér!

Ajánlott cikkek