Test

Súlyos hibák, amiket edzés után a legtöbben elkövetünk

Ha már eljártok edzeni, akkor bizonyára mindent meg szeretnétek tenni azért, hogy az valóban hatékony legyen. Erre viszont nemcsak sportolás közben, hanem utána is oda kell figyelni, ugyanis van néhány olyan hiba, amit a legtöbb ember egy izzasztó edzés után elkövet.
vous - 2016.02.08.
Súlyos hibák, amiket edzés után a legtöbben elkövetünk

1. Magatokon hagyjátok a nedves ruhákat

Ez egyrészt nem túl higiénikus, másrészt pedig gombás fertőzésekhez és megfázáshoz vezethet. Mindig öltözzetek át edzés után olyan gyorsan, ahogy tudtok – a legjobb, ha fehérneműt is cseréltek.

2. Megjutalmazzátok magatokat magas kalóriatartalmú finomságokkal

Az nem baj, hogy megjutalmazzátok magatokat egy-egy kemény edzés után, de nem érdemes befalni kétszer annyi kalóriát, mint amennyit elégettetek. Inkább egyetek valami egészséges finomságot, amiből lelkiismeret-furdalás nélkül falatozhattok – írja a PopSugar.

Forrás:
pixabay.com

3. Kihagyjátok a nyújtást

Az edzés utáni nyújtás elengedhetetlen, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy a pulzusszámotok szépen lassan visszatérjen a normális ütembe, valamint megakadályozza a izomfájdalmat és a sérülések kialakulását. Inkább faragjatok le az intenzív edzés időtartamából, de a nyújtást sose felejtsétek el.

4. Sportital edzés után

Egy üveg sportital majdnem annyi kalóriát tartalmaz, mint egy gombóc mogyoróvajas fagyi. Ha csak nem dolgoztok intenzíven több órán keresztül, nem szükséges. Egy átlagos 20–60 perces edzés esetén inkább igyatok egyszerű mentes vizet.

Forrás:
pixabay.com

5. Megérintitek az arcotokat

Ha nyilvános helyen izzadtok ki, például egy edzőteremben vagy egy jógastúdióban, ahol a berendezésekhez bárki hozzáérhet, akkor ne nyúljatok az arcotokhoz, mert nagyon könnyen elkaphatjátok a betegségeket. Hozzatok magatokkal törülközőt, mossatok gyakran kezet, és használjatok antibakteriális törlőkendőt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.