Egyéb kategória

Gőzölög, finom és egészséges: ő a chai tea

A chai tea neve végre megadta a magyarázatot arra, hogy miért nevezik szlovákul „csaj”-nak a teát. A chai tea őshazájában ugyanis csájnak hívják ezt a forró, fűszeres-tejes gasztrocsodát.
vous - 2016.01.22.
Gőzölög, finom és egészséges: ő a chai tea

Ne tévesszen meg benneteket a tej, ez nem az a tejes tea, amit az angolok előszeretettel iszogatnak. A chai tea alapja ugyanis a forralt vízben áztatott fekete tea, amit fűszerekkel ízesítenek, majd tejjel habosítva teszik krémesebbé, hogy a kesernyés íze ne bántson annyira. A chai teából nem hiányozhat a gyömbér, ánizs, kardamom, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió és a bors. Ezeket a fűszereket tetszés szerint keverik a teafőzetbe, majd nádcukorral ízesítik, és leszűrve kiöntik a csészékbe.

A chai tea pedig nagyon egészséges. A fekete teában lévő tein beindítja a zsírégetést, gyorsítja a zsír lebontását, stresszesebb időszakban megnyugtatja a gyomrot, valamint elősegíti a vizeletkiválasztást. Tele van illóolajokkal, és klorofillt is tartalmaz, ami jó hatással van a lúgosításra, és a hangulatotokat is kedvezően befolyásolja.

Ehhez jön még a mézeskalácsfűszerek jótékony hatása: a fahéj csökkenti a vérnyomást, a fájdalmat és a lázat. A kardamom serkenti az emésztést és erősíti a szívizmokat, a szegfűszeg fertőtlenítő hatással bír, és nyugtatja a gyomrot, a gyömbér áldásos hatásairól pedig külön is írtunk már nektek!

Ez a tea azoknak lehet igazán a kedvencük, akik nem tudnak dönteni a tea, a forralt bor és a kávé között. Ez az ital mindhármat magában foglalja!

De ha még így is hiányérzetetek van, és úgy érzitek, nem ez az igazi italotok, olvassátok el cikkünket, melyben különleges teakoktélokat gyűjtöttünk össze nektek, vagy nézzetek körül Még idén! témájú írásaink között! Biztosan találtok kedvetekre valót.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon