Egyéb kategória

6 dolog, ami megváltoztatja a hajatok szerkezetét

Előfordult, hogy úgy éreztétek, más a hajatok, mint volt? Lehetséges! A hajatok ugyanis változhat szerkezetileg is az életetek folyamán: lehet más a színe, a textúrája, a csillogása. De melyek azok a dolgok, melyektől ez változik? Összeszedtem nektek!
vous - 2016.01.09.
6 dolog, ami megváltoztatja a hajatok szerkezetét

Terhesség

A terhesség során a haj fényesebbnek, dúsabbnak, egyenesebbnek tűnik, nem véletlenül. A babavárás közben az ösztrogénszint megemelkedik, ez okozza a hajszálak növekedését, erősödését. A terhesség után a nők nagy része számol be sűrűbb hajhullásról, a hajszálak elvékonyodásáról, de semmi pánik, ez csak átmeneti állapot, a haj megújul, és ismét a régi lesz.

Túl magas hő

Forrás:
pixabay

A forró hő nem tesz jót a hajnak, így a hajsütővas, hajszárító és a hajvasaló sem. A hajszálak szinte sisteregnek ilyenkor, elpárolog belőlük a nedvesség, szárazzá válnak, elvékonyodnak, és töredezni kezdenek. Vegyetek inkább állítható hőfokú eszközöket, használjátok a legalacsonyabb hőfokot, hajvasalóból pedig részesítsétek előnyben azokat, melyek kerámialapokból állnak. Azt hiszem, ennyi többletkiadást megér a hajatok egészsége!

Genetika és az öregedés

Ne ijedjetek meg az első ősz csillogástól, hiszen ősz hajjal is lehettek menők és divatosak! Magatokat pedig ne hibáztassátok, az őszülés ugyanis kizárólag genetika kérdése, nem tehettek ellene semmit. A pigmentek egyre kevésbé termelődnek a kor előrehaladtával, és a hajatok is elvékonyodik, ez pedig az élet természetes velejárója!

Betegség, tápanyaghiány

Az életetek során számtalan életmódbeli tényező és betegség befolyásolja a hajatok állapotát. A pajzsmirigy elégtelen működése hajhulláshoz vezethet, a vérszegénység hajritkuláshoz, fénytelen hajhoz, a D-vitamin hiánya is fakó hajat eredményez. A diéták következtében is élettelenné válhat a hajatok, hiszen az ételek megvonásával nem jut elég tápanyaghoz és fehérjéhez. Éppen ezért ne koplaljatok, hanem váltsatok életmódot. Ehhez a Még idén! témájú cikkeinkből kaphattok segítséget!

Vegyi kezelések

Forrás:
pixabay

Azt hiszem, ezt nem kell magyaráznom, a vegyi kezelések, így a hajfestés és a szőkítés is rendkívül roncsolják a hajatokat, elvékonyítják a hajszálakat. Ráadásul a rendszeres beavatkozás miatt még regenerálódni sem tudnak. Ez alól a keratin és egyenesítő kezelések sem képeznek kivételt, bármennyire is hirdetik őket úgy, mint tápláló hajkezeléseket. Éppen ezért ha nem muszáj, ne festessétek a hajatokat túl gyakran, ráértek később is, ha már túl sok ősz hajszálatok lesz.

Stressz

Stressz hatása alatt a hajatok hajlamosabb a hullásra. A nagy erejű érzelmi és fizikai hatások miatt ugyanis a hajszálak nyugalmi fázisba kerülnek, és fésülködés, hajmosás közben kitépődnek. A jó hír, hogy visszanőnek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!